plattelandstoerisme


plattelandstoerisme 1.0

(transport, verkeer en reizen)

het ter ontspanning of recreatie afreizen naar het platteland, om daar op een boerderij te verblijven en actief mee te helpen met de boer op het land

Semagram (extra betekenisinformatie)


Plattelandstoerisme…

is toerisme; is een verschijnsel

  • [Plaats] vindt plaats op het platteland
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft het afreizen naar het platteland en het daar ook actief meehelpen

    Algemene voorbeelden


    Recreatie en plattelandstoerisme zijn van groeiende betekenis als economische dragers van het landelijk gebied.

    http://www.vinex-locaties.nl/Infocorner/VijfdeNotaH1.PDF,

    Enting kan geen eindoplossing zijn, maar wel een mogelijkheid om aan te geven dat men verder wil gaan dan het louter vernietigen van dieren, terwijl voorkomen kan worden dat de mond- en klauwzeer uit de hand loopt [...]. Het vernietigingsbeleid ruïneert de boeren en doet de rijkdom aan dierenrassen teniet. Verder pleit Bernié voor een vergoeding voor het verlies van dieren en voor aandacht voor de mogelijkheden van het plattelandstoerisme.

    http://www.europarl.eu.int/home/default_nl.htm,

    In Vlaanderen zijn drie vormen van plattelandstoerisme ontwikkeld: hoevetoerisme (aktieve landbouwuitbating met hoofdinkomen uit de landbouw, waar een deel van de bedrijfsgebouwen een bestemming voor verblijfstoerisme krijgt), plattelandstoerisme (kamer, woning, studio, of appartement in het groen gelegen) en dorpstoerisme (woning, kamer, appartement in een bebouwde omgeving, aansluitend op natuur en rust).

    De Standaard,