pleepapier


pleepapier 1.0

(zeer informeel)

papier dat wordt gebruikt op de wc om de billen of de genitaliën te reinigen nadat men zijn gevoeg heeft gedaan of geplast heeft; papier voor gebruik op de wc; wc-papier; closetpapier; toiletpapier
In beginsel voorkomend met dezelfde combinatiemogelijkheden als wc-papier.
Zie ook : wc-papier

Semagram


Pleepapier…

is papier; is een stof

   Algemene voorbeelden


   Er was geen wc-papier meer in de winkels, geen kranten om de kachels mee te stoken. Ook daar holden de Duitse soldaten achteraan. Die hadden ook geen pleepapier meer op de kazerne.

   De Hunnen. Dl. 2: Bevrijding, Jan Cremer,

   Sla twintig biertjes achterover, neem een paar trekken van een joint, hang een rol pleepapier om het standbeeld van Van der Werff, val een paar keer van je fiets en kruip naar de wc om daar ziel en zaligheid uit te kotsen.

   http://www.leidenuniv.nl/mare/,

   Ik vind dat het sportbeleven er zeker veel beter op is geworden, sinds achttien jaar geleden. En in Amerika, met alle respect voor onze grote bondgenoot, is dat zwaar kloten, want het is niets dan reclame voor hamburgers en pleepapier tussen de doelschoten door.

   De doosjesvuller en andere vondsten, Janwillem van de Wetering,

   In een opwelling wilde die Pieter een klap met het pistool geven, maar een snauw van Niels Madsen hield hem tegen. 'Niet doen! Ze mogen geen verwondingen hebben,' snauwde hij. 'Stop wat pleepapier in je neus en veeg die bloedvlekken weg.'

   Het Primus Inter Pares Project, Kasper van Zuilekom,

   Die mop van dat mannetje dat in plaats van maandverband pleepapier voor zijn vrouw meeneemt.

   De kus, Jan Wolkers,

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding