pop-uprestaurant


pop-uprestaurant 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen; neologisme)

restaurant, vaak vrij trendy, dat, meestal op een bijzondere plaats, ergens tijdelijk, variërend van een dag tot enkele weken of maanden, wordt ingericht, waarna het restaurant soms verhuist naar een andere plaats

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pop-uprestaurant…

is een restaurant; is een bedrijf

  • [Plaats] bevindt zich vaak op een bijzondere locatie
  • [Duurzaamheid] is een tijdelijk restaurant dat ergens voor een zeer korte periode, variërend een dag tot enkele weken of maanden, wordt ingericht, waarna het veelal verhuist naar een andere plaats

    Algemene voorbeelden


    In Antwerpen, Genk en Kortrijk start dinsdag het derde seizoen van het VTM-programma 'Mijn Pop-uprestaurant'. Daarin nemen opnieuw zes duo's het tegen elkaar op, zij het dus ditmaal slechts in drie steden. De pop-uprestaurants worden immers telkens per twee op één plein gezet, zodat de concurrentie letterlijk om de hoek loert.

    http://www.demorgen.be/tvmedia/derde-seizoen-van-mijn-pop-uprestaurant-morgen-van-start-b6980709/,

    Het tv-programma DWDD sluit per direct de deuren van zijn pop-uprestaurant. Het kan de hoge culinaire verwachtingen niet waarmaken, laat het programma in een persbericht weten.

    http://nos.nl/artikel/2073290-dwdd-stopt-per-direct-met-pop-uprestaurant.html,

    Pop-up restaurants zijn een wereldwijde trend. Ook Rotterdam gaat eraan geloven! De definitie is simpel: op onverwachte locaties (middenin het straatbeeld of juist in een verlaten loods) verschijnen guerrilla stijl eetgelegenheden. Om vervolgens ook zo weer te verdwijnen. Een initiatief van Camiel Vlasman en Mat Buitelaar van Bigfish concepts. De locatie is industrieel, underground en dus geheim. De eerste guerilla eetavonden vinden plaats op 29 en 30 oktober. Reserveren kan enkel via de website, waarna gasten een wachtwoord ontvangen. De bedoeling is om dit zelfbenoemde 'pop-ups' restaurant concept met regelmaat in het Rotterdamse te laten verschijnen.

    http://www.in10.nl/blog-archief/2010/10/26/pop-up-restaurant-in-rotterdam/,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2010