praktijkgerichtheid


praktijkgerichtheid 1.0

het praktijkgericht zijn; het gericht zijn, afgestemd zijn op de praktijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Praktijkgerichtheid…

is een eigenschap

      Algemene voorbeelden


      Bij alle opleidingen, trainingen en oefeningen van het Nibra staan praktijkgerichtheid en actualiteit centraal.

      http://brandweerinfo.nl/regio/brabant/zuid-oost/indexnl.htm

      "Het is een jong team dat vlot overkomt, zeer correct werkt en meegaat in onze denkpiste. Wij hebben een heel professionele indruk gekregen. Voor andere opleidingen gaan we terug met hen werken. Sterke punten zijn de praktijkgerichtheid (ze toveren niet uit een doos), hun stiptheid, hun initiatief en het cursusmateriaal dat perfect in orde is. Ze kijken echt wel goed naar de behoeften."

      http://www.novare.be/Basisframepagina.htm

      De algemene aanpak vertoont veel overeenkomst met die welke geschetst is in verband met de opleiding in de wijsbegeerte maar het spreekt vanzelf dat hier een bijzondere klemtoon wordt gelegd op de praktijkgerichtheid en vaardigheden die betrekking hebben op het omgaan met mensen.

      http://aivwww.rug.ac.be/Studentenadministratie/Studiegids/2001/NL/INDEX.HTM

      De praktijkgerichtheid geldt daarbij als ons sterkste pluspunt. Niet voor niets is NCOI Business School uitgegroeid tot de grootste erkende Masteropleider van werkend Nederland.

      http://www.ncoi.nl/NCOI-Opleidingen-en-Trainingen.html

      Nipex is een onafhankelijk examenbureau. Diverse opleidingsinstituten, bedrijven en instellingen geven opleidingen waaraan diploma's en examens zijn verbonden. Het ontwikkelen, beheren en afnemen van de examens besteden zij uit bij Nipex. Hierdoor is onafhankelijkheid, kwaliteit en praktijkgerichtheid gewaarborgd.

      http://www.nipex.nl/examenkandidaten.php,

      Onze cursussen onderscheiden zich door een grote mate van praktijkgerichtheid.

      http://www.denboer-ims.nl/cursus_html_en_css.html

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een grote praktijkgerichtheid
      • een sterke praktijkgerichtheid

      Een ander belangrijk pluspunt van OTCG is haar sterke praktijkgerichtheid.

      http://www.otcg.be/,

      NCOI verzorgt tal van praktijkopleidingen waarvan de examens worden afgenomen door het officiële Examenbureau van NCOI. De opleidingen kenmerken zich door de grote praktijkgerichtheid, actualiteit en afstemming op uw dagelijkse werk en functioneren.

      http://www.ncoiopleidingsgroep.com/

      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: van

      • de praktijkgerichtheid van iets

      Zowel BOVAG als enkele andere ondernemers gaven aan twijfels te hebben over de praktijkgerichtheid van de examens.

      http://www.bovag.nl/

      De koppeling aan thema's van regionale en lokale vernieuwing, in het kielzog van de branche-strategie, heeft het uit de sfeer van theorie en vrijblijvendheid gehaald. Binnenhalen van IP+ verhoogde nog extra de praktijkgerichtheid van dit WOB-beleid. Er is binnen bereik dat met IP+ de bibliotheken gebruiksvriendelijk en personeelsvriendelijk zullen worden gesteund bij de grote organisatievernieuwing van de sector die nodig is en waarover ieder praat.

      http://www.wobsite.nl/

      "Natuurlijk heeft de locatie een rol gespeeld. Cursus volgen in Kortrijk was voor mij veel makkelijker dan telkens naar Gent of Antwerpen te rijden. Maar de belangrijkste motivatie was toch de praktijkgerichtheid van de Amelioropleiding. Ik heb trouwens, tegelijkertijd, ook de opleiding milieucoördinator gevolgd. En de combinatie van beide was behoorlijk zwaar."

      http://www.amelior.be/ndl/artikels/artikel.asp?c=4&sc=9&a=106&tc=1,

      Het doel van dit onderzoek is gericht op het onderzoeken van de praktijkgerichtheid van de opleiding HBO-V, gegeven door de Hogeschool Zeeland, volgens vierdejaars studenten HBO-V, net gediplomeerde HBO-V studenten, docenten van de opleiding HBO-V en bekwame verpleegkundigen. Met praktijkgerichtheid wordt in dit onderzoeksrapport bedoeld de aansluiting met de praktijk, met andere woorden de mate waarin de opleiding de studenten voorbereidt op de praktijk.

      http://www.hbo-kennisbank.nl/nl/page/hborecord.view/?uploadId=zeelandhogeschool%3Aoai%3Arepository.hz.nl%3A13321,