prestatiegerichtheid


prestatiegerichtheid 1.0

het prestatiegericht zijn; het gericht zijn op een prestatie of op prestaties; het gericht, afgestemd, ingesteld zijn op het leveren van prestaties

Semagram (extra betekenisinformatie)


Prestatiegerichtheid…

is een eigenschap

      Algemene voorbeelden


      Nederlandse ouders blijken naar eigen zeggen in meerderheid opvoedingsdoelen te hanteren als autonomie en sociaal gevoel en hebben veel aandacht voor een goede morele ontwikkeling. Gehoorzaamheid en prestatiegerichtheid scoren daarentegen onder het merendeel van de Nederlandse ouders niet erg hoog.

      http://www.scp.nl/boeken/studies/studie28/nl/Samenvatting.htm,

      Prestatiegerichtheid is te ontwikkelen. Het is vooral een kwestie van smart doelen stellen, gekoppeld aan de behoefte om steeds meer en beter te willen doen. En, slim doelen stellen kan iedereen leren.

      http://www.entrepreneurconsultancy.nl/leren-ondernemen/ontwikkel-je-prestatiegerichtheid/

      Omdat wij zowel om succes als om mensen geven, werken onze werknemers met plezier bij Beiersdorf en zijn zij trots op de onderneming, haar waarden en haar merken. Een winnende mentaliteit en prestatiegerichtheid vormen, samen met openheid, eerlijkheid, teamwork en respect voor elkaar, de kern van onze bedrijfscultuur.

      http://www.nivea.nl/Over-ons/beiersdorf/Carriere,

      "De Schutroe" bestaat uit leden jong en oud, komende uit alle geledingen van de samenleving. Onderlinge betrokkenheid staat hoog in het vaandel, wat mede wordt gestimuleerd door ook de eega, vriendin of vriend vaak voor de verenigingsactiviteiten uit te nodigen. Sfeer is de positieve bijdrage van gezelligheid en saamhorigheid die ieder voor een deel inbrengt in het geheel. Naast de prestatiegerichtheid en de inzet staat deze gezelligheid hoog aangeschreven.

      http://www.schutroe.nl/

      Prestatiegerichtheid heeft echter een aantal neveneffecten die je in het onderwijs juist niet kunt gebruiken. Het kan leiden tot demotivatie en hogere schooluitval - juist elementen die je wilt vermijden bij het opleiden van kinderen en jongeren.

      http://www.alledagenpauze.nl/,

      U kunt bij onze praktijk terecht voor een individueel onderzoek naar faalangst en prestatiegerichtheid. Voor dit onderzoek wordt er gebruik gemaakt van de Nederlandse Persoonlijkheids Vragenlijst voor Jongeren (NPV-J). De NPV-J is een persoonlijkheidsvragenlijst voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 16 jaar.

      http://www.hetleerhuis.info/faalangst-en-prestatiegerichtheid

      Prestatiegerichtheid, ook onder tijdsdruk, en een deontologisch verantwoorde houding vervolledigen het profiel van de student Accountancy-fiscaliteit die kiest voor een boeiend beroep mét toekomst.

      http://www.ha.be/bls/,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • prestatiegerichtheid bevorderen
      • prestatiegerichtheid stimuleren
      • prestatiegerichtheid verhogen

      Na een aanbod dat het dier niet kon weigeren in de vorm van kip, ging de corrupte wurgslang toch overstag en gaf hij de drugs vrij. Het personeelsbeleid dat de boeven hadden gehanteerd (en door veel managers wordt onderschreven): Hongerig houden verhoogt de prestatiegerichtheid, bleek toch niet voldoende om de volledige loyaliteit van de slang te waarborgen.

      http://www.virtualnieuws.nl/2010/08/waakpython-verruilt-drugs-voor-kip/,

      Onderlinge competitie bevordert prestatiegerichtheid. En prestatiegerichtheid lijkt een handige eigenschap voor leerlingen die iets willen bereiken in dit leven.

      http://www.alledagenpauze.nl/,

      Dit gericht zijn op winnen ten koste van anderen creëert een bepaalde mentaliteit. Dat is een andere mentaliteit dan welke werknemers in een bedrijf zich eigen maken. Die moeten het niet hebben van boven een ander uitsteken maar van solidariteit. Partijen als de VVD willen juist die prestatiegerichtheid stimuleren. Ik denk b.v. aan het plan prestatiebeloning in te voeren in het onderwijs. Leerkrachten voelen daar niks voor, omdat het de solidariteit ondermijnt.

      http://www.joop.nl/overlays/korte_scan/artikel/15640_marijnissen_heeft_hoop_sp_kan_wel_45_zetels_halen/,

      met ander, nevengeschikt substantief


      • doelgerichtheid en prestatiegerichtheid
      • inspanningsgerichtheid en prestatiegerichtheid

      Zijn onstuitbare doel- en prestatiegerichtheid stimuleren hem om van alles wat zowel privé als zakelijk maar bovenal sportief op zijn weg komt een uitdaging te maken.

      http://www.golfff.nl/Over-ons.html

      Wel wil ik het pleidooi voor een aanscherping van de VWO-eisen voor universitaire studies onderschrijven. Het is te gek dat je Europese studies kunt volgen zonder Frans gehad te hebben, geneeskunde zonder scheikunde, psychologie zonder wiskunde, of godgeleerdheid zonder Grieks. Deze aanscherping zou ook de door Eykhoff en Bolkestein gewenste inspannings- en prestatiegerichtheid van het secundair onderwijs weer doen toenemen.

      NRC,