procesbegeleider


procesbegeleider 1.0

iemand die een proces zodanig helpt inrichten of bijsturen dat dit gunstig verloopt voor de betrokken partijen of deelnemers; begeleider van een proces

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een procesbegeleider…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] helpt inrichten, houdt supervisie, adviseert, laat bijsturen en stroomlijnt
  • [Belanghebbende of begunstigde] werkt voor uitvoerende partijen of deelnemers
  • [Object betroffen] richt zich op processen

    Algemene voorbeelden


    De taak van de procesbegeleider is de stuurgroep en de projectgroep met raad en daad terzijde te staan gedurende de gehele procesgang. Uit dien hoofde woont de procesbegeleider als adviseur de vergaderingen bij van de stuurgroep en van de projectgroep.

    http://www.herindeling.nl/index.htm

    Elke bewoner die wordt opgevangen krijgt een degelijke begeleiding [...]. Een individuele begeleider zal hiervoor instaan. Hij voert met elke bewoner regelmatig gesprekken en tracht te komen tot een toekomstproject met de betrokkene [...]. De werker is enkel procesbegeleider. Hij heeft als taak de bewoner de juiste informatie aan te reiken die nodig is om tot een keuze te komen.

    http://mozaiek.vgc.be/asiel.htm

    De mediator is een professionele procesbegeleider. Hij heeft een opleiding genoten bij een erkend instituut en staat ingeschreven bij het Nederlands Mediation Instituut. Waarom werkt mediation? Mediation werkt omdat een onafhankelijke, neutrale begeleider een scheiding aanbrengt tussen emotie en inhoud. De mediator laat de partijen inzien wat de gemeenschappelijke belangen van een conflict zijn en wat de gemeenschappelijke belangen zijn van het voortbestaan van de relatie.

    http://www.cmpmediation.nl/index_mediation.html