publieksgerichtheid


publieksgerichtheid 1.0

het publieksgericht zijn; het afgestemd zijn op de behoeften van het (grote) publiek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Publieksgerichtheid…

is een eigenschap

      Algemene voorbeelden


      Naarmate het onderzoek vorderde, zijn er vier thema's of spanningsvelden naar voren gekomen. Per thema is gekeken naar de gevolgen voor respectievelijk de organisatiestructuur, de inhoud van het werk en de relationele verhoudingen in het museum. Deze vier thema's of spanningsvelden zijn: de gewenste en noodzakelijke integratie van het personeel, de communicatie, de toegenomen bedrijfsmatigheid en publieksgerichtheid.

      http://www.fss.uu.nl/ca/cases/1999/case9907.htm,

      Conform het advies van de Raad voor Cultuur zal het bestaande Praktijkbureau Beeldende Kunstopdrachten worden verzelfstandigd en uitgebouwd tot de nieuwe stichting Kunst en Openbare Ruimte en zullen de activiteiten worden uitgebreid. Richtinggevend daarbij zijn: publieksgerichtheid, transparantie, dienstverlening aan opdrachtgevers en kunstenaars, voorlichting, documentatie en het verkennen van nieuwe mogelijkheden in de sfeer van de ruimtelijke ordening.

      http://www.minocw.nl/cultuurbeleid/nota1/1.html,

      Binnen de raad is een begin gemaakt met een vernieuwingsoperatie door een andere ordening van aandachtsgebieden en aspecten die meer recht doet aan het belang van horizontale, niet aan bepaalde sectoren gebonden, aspecten van het cultuurbeleid, zoals cultureel ondernemerschap, publieksgerichtheid, culturele diversiteit en de betekenis van nieuwe media.

      http://www.minocw.nl/cultuurbeleid/nota1/1.html,

      Het vandaag uitgekomen advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur beschouwt de Kunsthal als erkenning voor het gevoerde beleid van de instelling,die vanaf haar oprichting twintig jaar geleden model staat voor ondernemerszin en publieksgerichtheid.

      http://www.kunsthal.nl/31-235-De-Kunsthal-Rotterdam-ziet-advies-van-RRKC-als-erkenning.html,

      Klanten die niet verder kunnen of willen in de beveiliging, plaatsen we over naar een baan of traject waar publieksgerichtheid belangrijk is; denk bijvoorbeeld aan huismeesters, gastvrouwen, balie- en receptiemedewerk(st)ers.

      http://implacementbv.nl/leren_door_doen_toezicht_en_publieksger_functies.html,

      Een belangrijk uitgangspunt bij alle werkzaamheden van Storia is publieksgerichtheid: de vraag om welke doelgroepen het gaat en wat de beste manier is om die groepen te bereiken staat voorop. Die publieksgerichtheid wordt gecombineerd met een historisch verantwoorde werkwijze.

      http://www.storia.nl/

      Aan het misverstand dat publieksgerichtheid leidt tot trivia en pulp, tot opleuken en verkleuteren kan nu een einde komen. Publieksgerichtheid is natuurlijk niet de enige goddelijke waarheid die dagbladen gezond zal maken. Maar aanbodgericht maakt zeker ziek.

      http://www.villamedia.nl/journalist/n/toekomstkrant/achtstedebijdrage.shtm,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • publieksgerichtheid garanderen
      • publieksgerichtheid ontwikkelen
      • de publieksgerichtheid toesten
      • de publieksgerichtheid verbeteren
      • de publieksgerichtheid verhogen
      • de publieksgerichtheid versterken

      De gegevens uit het Klantenpanel worden gebruikt om de publieksmening te leren kennen om zo de publieksgerichtheid van Rijkswaterstaat te kunnen toetsen en verbeteren.

      http://portal.net-mr.com/207685/28/rwsportal/default.php?page=privacy_stmt.php,

      De leerling ontwikkelt publieksgerichtheid en gevoel voor toneelbeeld oftewel mise-en-scène.

      http://educatie-en-school.infonu.nl/diversen/102818-drama-in-het-basisonderwijs-lesideeen-en-lesdoelen.html,

      Door kwaliteitszorg versterkt DEN de toekomstvastheid en de publieksgerichtheid van een nationale infrastructuur voor digitaal erfgoed.

      http://www.den.nl/over-den

      In theorie zou financiering vanuit uitsluitend omroepbijdragen denkbaar zijn, maar om het stelsel met beide voeten op de grond te houden, dus een zekere publieksgerichtheid te garanderen, is een co-financiering door reclame-inkomsten toch wenselijk.

      NRC,

      De beleidskeuze om de publieksgerichtheid te verhogen is uitgewerkt in een marketingstrategie.

      http://www.kb.nl/kb/resources/frameset_organisatie.html

      met adjectief ervoor


      • een duidelijke publieksgerichtheid
      • een grote publieksgerichtheid

      Een prioriteit voor de tentoonstelling is een duidelijke publieksgerichtheid, zowel inhoudelijk als qua vormgeving en opstelling. Een vooropgesteld doel is dat én de historicus én de gewoon geïnteresseerde bezoeker zich aangesproken voelt door de tentoongestelde stukken. Deze doelstelling zal dan ook in de catalogus naar voor komen.

      http://users.telenet.be/van.havre/inleiding.htm,

      Een grote publieksgerichtheid gaat samen met veel aandacht voor educatie. Hele schoolklassen worden hier ontvangen om kinderen letterlijk en figuurlijk in aanraking te brengen met onze geschiedenis. In een aantrekkelijke omgeving met traditionele én moderne presentaties leren ze dat geschiedenis heel boeiend is, en dat je meer kunt begrijpen van onze samenleving als je weet hoe die is gegroeid.

      http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/toespraken/2012/04/03/100-jaar-nom.html,

      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: van

      • de publieksgerichtheid van iemand

      De publieksgerichtheid van doctrinairen en progressisten kan worden gestaafd aan de hand van wat beide strekkingen onder de term 'publieke opinie' verstonden. Ook de mate waarin de belangen van de achterban voor ogen werden gehouden, zegt iets over de publieksgerichtheid bij doctrinairen en progressisten.

      http://www.ethesis.net/doctrinairen/doctrinairen_hfst_3.htm,

      • de publieksgerichtheid van iets

      Door kwaliteitszorg versterkt DEN de toekomstvastheid en de publieksgerichtheid van een nationale infrastructuur voor digitaal erfgoed.

      http://www.den.nl/over-den

      De gegevens uit het Klantenpanel worden gebruikt om de publieksmening te leren kennen om zo de publieksgerichtheid van Rijkswaterstaat te kunnen toetsen en verbeteren.

      http://portal.net-mr.com/207685/28/rwsportal/default.php?page=privacy_stmt.php,

      in voorzetselgroep


      • investeren in publieksgerichtheid
      • invulling van publieksgerichtheid
      • een rapportcijfer voor publieksgerichtheid

      De gebruiker van wegen en water blijft voor Rijkswaterstaat centraal staan. Dus blijft Rijkswaterstaat investeren in publieksgerichtheid ondanks financiële krapte.

      http://www.rijkswaterstaat.nl/over_ons/zakendoen_met_rws/nieuwsbrief/december_2011/verslag-sessie-professioneel-netwerk-manager.aspx,

      Vanuit inzichten uit de museum-antropologie zijn tevens inhoudelijke aanbevelingen gedaan over de invulling van publieksgerichtheid en de tentoonstellingen.

      http://www.fss.uu.nl/ca/cases/1999/case9907.htm,

      Eén van de speerpunten van Rijkswaterstaat is dat gebruikers van alle drie de netwerken (Hoofdwegennet, Hoofdvaarwegennet en Hoofdwatersysteem) een rapportcijfer van minimaal een 7,5 voor publieksgerichtheid geven, alsmede een 7,5 voor 'betrouwbare reistijd' op de weg (en de vaarweg). Dit is door het Bestuur van Rijkswaterstaat als doelstelling voor 2012 benoemd.

      http://pt.scribd.com/doc/86513065/2/Leeswijzer,

      met ander, nevengeschikt substantief


      • doelgerichtheid en publieksgerichtheid
      • klantgerichtheid of publieksgerichtheid

      Hieronder vind je termen die regelmatig vallen wanneer Louise voor organisaties werkt. Ze hebben allemaal te maken met doel- en publieksgerichtheid: echt contact maken met je teksten en presentaties, zodat je overkomt op de manier die jij wilt en die aansluit bij jouw publiek.

      http://www.lhcornelis.nl/doelgerichtheid.html

      Attitudes: verantwoordelijkheidszin, zin voor engagement en betrokkenheid bij werk en organisatie, ambitie plannen te realiseren, creativiteit en open staan voor veranderingen, bereidheid bestendig bij te scholen, diplomatisch ingesteld zijn, doorzettingsvermogen met aandacht voor detail, flexibiliteit naar taken en werkomstandigheden, klant- of publieksgerichtheid, discretie, collegialiteit en loyauteit tegenover bestuur en eigen dienst.

      http://www.vvbad.be/arfunctie.html