reken maar van yes


reken maar van yes 1.0

wees daarvan maar verzekerd; daar kun je zeker van zijn

Algemene voorbeelden


'Mag ik iets vragen? Ligt hier ergens de Poseidon?' 'Reken maar van yes.' 'Maar waar dan?' 'Wou u d'r heen? Is lastig. Heb je een bootje nodig? Wou je ons bootje lenen?'

De zonnewijzer, Maarten 't Hart,

Tot zelfvermaak, maar ook tot consternatie van zijn vrouw, had hij dan maar Bedrogen Echtgenoot gespeeld. Tegen de deal in, reken maar van yes.

Het goddelijke monster, Tom Lanoye,

Ze wist dat ze zo'n trotse vleesboom de baas kon. Tot aan de wortel mocht de piek naar binnen. En ze zou hem binnenhouden! Haar vagina zou de stronk omklemmen. Reken maar van yes!

Een hete ijssalon, Heere Heeresma,

Nou, voor de draad ermee kerel, zei Bertus met zijn gelegenheidsstem. - Is ie dwarsgebakken? vroeg Larrie, met een hoofd als een biet. - Dubbel en dwarsgebakken, reken maar van yes. Ook een shot? - Graag. Nieuwsgierig keek Larrie toe hoe zijn jonge vriend een stukje poep in de lepel legde.

Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten, Hans Plomp,

Achterin, tegen de wand, liggen rijen petjes met voor mij vooral mooie namen en onbekende logo's. Zijn deze echt? Tjerk knikt meteen, reken maar van yes, dit zijn hebbedingetjes voor de blanke kids. De zwarte jeugd wil deze oude petjes juist niet hebben, die kopen vooral petten van hedendaagse honkbalploegen, maar dan in Japanse tekens. Dat is helemaal in.

Murfreesboro blues, Mart Smeets,

'Die staan nog raar te kijken, als ze morgen een lege redactieruimte aantreffen,' zei Reiter bij het uitzwaaien. 'Reken maar van yes,' riep de artdirector, voordat hij zijn raampje omhoog draaide, claxonneerde en de dijk opreed.

Nette mensen in een nieuwe tijd, Hans van der Kamp,