sassen


sassen 1.0

(informeel, (vooral) gesproken taal)

zijn urine lozen; urineren; plassen; in hetzelfde informele register: piesen; pissen

Semagram


Sassen…

is een handeling

   Algemene voorbeelden


   Het is waarachtig dringend. De waterloop van de vrouwen gaat het begeven. Ze hebben buikkrampen. Bliksemsnel gaan ze sassen. Daar is geen tegenhouden aan.

   Hete zeeprikkels, Andreas Roels,

   Buiten net om de hoek naast de voordeur van het café was een ouderwetse betonnen pisbak. Wij keken dagelijks naar de sassende drinkebroers. Soms waren er ook vrouwen met hoge nood die daar staandebeens hun plasje loosden.

   http://www.rosmalenseherinneringen.nl/dorpzuid1/zuid1.htm

   'Over de koningin gesproken,' veerde oom Nol omhoog, 'daar moet ik opeens denken aan die keer in de duinen, de hele troep was uit elkaar gedonderd, van de hitte: helm af, tuniek los en er stond er zelfs een in de struiken te sassen zonder verlof.'

   Een weekend in Oostende, Willem Brakman,

   Cosma-Shiva quote: Op zondag 14 oktober 2001 01:34 schreef Helga het volgende: ...Eerst een plasje plegen of toch nog maar een sigaretje opsteken? Lieve Helga, u heeft blijkbaar dit topic over het hoofd gezien, dan was nl het hele probleem in 1 keer opgelost: De Kattenbak. Helga: En Cosma Shiva komt weer als geroepen... Een kattebak voor al uw sassen en poepen. Dat rijmt als een tierelier, vinden jullie niet?

   http://forum.fok.nl/topic/70630/1/76,

   Morgen gaan we fijn een paar dagen naar ons Veluwehuisje. Wakker worden met uitzicht op bossen en een wei met sassende schapen.

   http://forum.fok.nl/topic/1259386/9/25,

   Ik had bronchitis met astma-aanvallen, en tóch proberen de longen te asfalteren... Tot ik op een gegeven moment tegelijk rokend, kokhalzend, brakend, tranend, stikkend en zelfs half in mijn broek sassend een helder ogenblik kreeg: "Marijke, zie jezelf nou eens zitten met die kankerstaaf in je handen, trillend van de codeïne en de ventolin, je bent geen haar minder dan die verlopen heroïnejunkies in Amsterdam."

   http://www.veit.nl/297751-showtime,

   Maar voor de mensen die het per se willen weten: ik heb net heerlijk gesast en ben inmiddels alweer drie sigaretten verder.

   http://forum.fok.nl/topic/70630/2/25,