scheikundeleraar


scheikundeleraar 1.0

iemand die of man die voor zijn beroep het vak scheikunde onderwijst in het middelbaar onderwijs; ook: het beroep van scheikundeleraar

Semagram


Een scheikundeleraar…

is een persoon

 • [Gebied] doceert scheikunde

  Hoofdsemagram: leraar


  Algemene voorbeelden


  Scherp herinner ik me nog het moment waarop mijn scheikundeleraar het atoommodel introduceerde. Een magische gebeurtenis. Hij vertelde over de protonen en neutronen in de kern en de schillen met elektronen er omheen.

  http://www.salicornia.nl/?p=145,

  Groot was Lovells verbazing toen hij hoorde dat die stoffen alleen per wagonlading werden geleverd. In zo'n bedrijf zou hij toch een paar kilo's van die produkten kunnen krijgen. Of de jonge man wel wist wat er ontstond als hij kaliumnitraat, zwavel en houtskool, met mekaar mengde? Natuurlijk, zei Jim "raketbrandstof". Neen, zei de verkoper "buskruit". Jims scheikundeleraar zei dat ze allebei gelijk hadden en dat het er alleen op aan kwam de juiste hoeveelheden met mekaar te mengen.

  De Standaard,

  In tegenspraak met wat scheikundeleraren, saladedressing-makers en bestrijders van olierampen al jaren zeker weten, kunnen deze twee vloeistoffen een stabiel mengsel vormen. Er is één voorwaarde: al het opgeloste gas moet uit het water worden verwijderd.

  http://test.sportwereld.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DSW28022003_013,

  Steeds meer Vlaamse leerkrachten sluiten een bijkomende individuele aansprakelijkheidsverzekering af, kwestie van zeker te spelen als er op school iets misloopt waarvoor zij met de vinger worden gewezen. Vooral scheikundeleraars en leraars lichamelijke opvoeding blijken dat te doen.

  http://pdf.klasse.be/KVL/KVL058/KVL058.pdf,

  Verminderd kleurenzien is storend en kan tot beoordelingsfouten leiden, bijvoorbeeld bij de volgende beroepen: [...] elektricien [...], luchtverkeersleider, matroos die wacht loopt, papierindustrie, piloot, plastic industrie, politie, radiotelegrafist, scheikundeleraar [...], vleesinspecteur.

  http://www.hvdgm.nl/ufc/file2/hgm_internet_sites/unknown/0a6980b1aa880221e7b4782dcb67b3b3/pu/Ogen__Kleurenzien.pdf,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  • scheikundelerares