schietschool


schietschool 1.0

instelling waar men schietles of schiettraining kan krijgen; school om te leren schieten

Semagram


Een schietschool…

is een school; is een instelling; is een organisatie

   Algemene voorbeelden


   Vriendlief wil nu hij de mogelijkheid heeft om een keertje met een pistool te schieten, graag een schietschool bezoeken. Weet iemand een schietschool die op de route ligt van Boston naar Ithaca?

   http://forum.verenigdestaten.info/index.php?action=printpage;topic=5292.0,

   In 1962 volgde Raimon Sasia, commissaris van de Parijse politie de opleiding bij Hoover en bij terugkeer in Frankrijk heeft hij het parcours omgebouwd en geschikt gemaakt voor het pistool zoals de Europeesche politie die gebruikt. In de jaren die volgden heeft de Belgische politieman Andre Craen deze opleiding in Parijs gevolgd en begon toen een eigen schietschool voor de politie. Omstreeks 1971 zijn de eerste Nederlandse politiemensen naar België afgereisd om de opleiding bij Craen te volgen. Naar aanleiding hiervan werd de Nederlandse vuurwapenopleiding aangepast en later ingevoerd als Volledig Politie Parcours.

   http://www.schietsportdrv.nl/wapengroeppistool.html

   Woordfamilie


   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • artillerieschietschool
   • normaalschietschool
   • politieschietschool

   schietschool 1.1

   gebouw waar een schietschool gehuisvest is

   Betekenisbetrekking


   metonymie
   Betrokken betekenissen1.0 : 1.1

   Algemene voorbeelden


   Met verbijstering hebben we dit weekeinde naar Alphen a/d Rijn gekeken. Vraag is of het nog langer verstandig is om wapens, ondanks een wapenvergunning, mee naar huis te nemen. Laat het, mijn inziens, verplicht achter bij de schietbaan/schietschool. Thuis kan je er alleen maar ellende mee aanrichten.

   http://nl.toluna.com/opinions/851673/10017533626/Vergunning-voor-wapens.htm,

   Bij een escalatie van het conflict, op de parkeerplaats van de schietschool waar ze samen heen zouden gaan, pakte H. zijn wapen, laadde door en schoot, zo verklaarde de verdachte.

   http://www.nbdc.nl/cms/show/id=492552/contentid=36037,