schildersschool


schildersschool 1.0

school waar men een vakopleiding tot schilder kan volgen; school voor schilders

Semagram


Een schildersschool…

is een school

   Algemene voorbeelden


   Zijn zoons kregen een voor die tijd gedegen opleiding in het schildersvak waar foto's uit 1907 van de Nederlandsche Schildersschool te Groningen nog van getuigen.

   http://www.albatros-koor.nl/zandstra2/geschiedenis.html

   Bij het bereiken van het hoogste punt wordt symbolisch de Nederlandse vlag in de top gehesen. Dit gebeurt door leerlingen van de opleidingen 100% bouw en de Schildersschool die onder leiding van leermeesters het paviljoen bouwen.

   http://nieuws.m30architecten.nl/?m=200906

   School voor de grafische vakken [...]. R.K. schildersschool.

   http://www.statengeneraaldigitaal.nl/document/tekst?id=sgd%3Ampeg21%3A19521953%3A0001567&pagina=3

   Schildersbedrijf Edens is in 2005 opgericht door John Edens. Het is een jong dynamisch bedrijf met vakbekwame schilders. De eigenaar is afgestudeerd aan de schildersschool CIBAP te Zwolle (een 4-jarige MBO opleiding). John is opgeleid om vakkundig advies te geven op het gebied van schilderwerkzaamheden, restauraties van monumentale panden, kleuradviezen, diverse wandafwerkingen, decoratieve afwerkingen en plaatsing van dubbelglas.

   http://www.schildersbedrijfedens.nl/content/home.html

   schildersschool 2.0

   school waar men een opleiding tot kunstschilder kan volgen; school waar men de techniek van het kunstschilderen kan leren; school voor kunstschilders

   Semagram


   Een schildersschool…

   is een school

     Algemene voorbeelden


     Het atelier van schildersschool "Bo-art" biedt ruimte om onder begeleiding van een gediplomeerd docent creatieve talenten te ontwikkelen en te ontdekken. Want iedereen heeft een eigen stukje creativiteit in zich, waaraan hij veel plezier kan beleven. En tijdens zo’n creatief proces groeit iedereen, zowel leerling als docent.

     http://www.bo-art.nl/index1.html

     Na zijn studie aan de schildersschool in Zwolle en de kunstacademie (binnen- en buitenarchitectuur) was Jan van Iwaarden jarenlang docent aan de Rijksacademie van Amsterdam voor het begeleiden van studenten op het gebied van kunstschilderen.

     https://www.oce.nl/klantverhalen/grootformaat/vaniwaarden-combineert-traditioneel-vakmanschap-met-innovatief-vermogen.aspx

     schildersschool 3.0

     groep kunstschilders die gedeelde opvattingen over hun kunst hebben en die vaak ook op dezelfde plaats werken of zich rond een leermeester of voorbeeld scharen

     Semagram


     Een schildersschool…

     is een groep

       Algemene voorbeelden


       Nussbaum [...], ontleende soms ook motieven en composities aan Utrillo en Rousseau , Bronzino en Van Ostade. In 1929, toen hij zijn werk exposeerde in een groepstentoonstelling van jonge kunstenaars in Berlijn, viel hij op juist omdat hij zich bij geen enkele schildersschool aansloot.

       NRC,

       De jonge kunstenaar, de staatsboer uit de Oekraïne, werd door de hooggeachte, invloedrijke criticus gepromoot als de leider van een nieuwe realistische schildersschool, die niet alleen zou helpen de Russische staat te hervormen en het volk bewust te maken van zijn taak hierin, maar tegelijkertijd voor het eerst een geheel eigen nationale Russische schildersschool zou stichten die het buitenland moest gaan verbazen.

       http://www.eikonikon.nl/bulletin/2003/repin1.php

       Combinatiemogelijkheden


       met adjectief ervoor


       • de Antwerpse schildersschool
       • de Dendermondse schildersschool
       • de Latemse schildersschool
       • de Molse schildersschool
       • de Utrechtse schildersschool

       Het gemeentebestuur heeft voor het Jakob Smitsmuseum zeven schilderijen aangekocht van kunstenaars van de Molse Schildersschool. Alle schilderijen maakten deel uit van de succesvolle tentoonstelling 'De Molse school. 1907 herdacht'. De werken vormen een representatieve staalkaart van de beste schilderijen die omstreeks 1900 in onze streek zijn gemaakt.

       http://www.2400.be/index.asp?soort=nieuws&id=456

       Hij was jong geweest en klaargestoomd in de oorlogstijd zelf. Voortgekomen uit van Renaissance-plannen dampende groepjes die zich tijdens de bezetting mochten ophouden in de buurt of in het gevolg van machtige en welgestelde beschermheren. Juristen of autodidakten [...], vrienden van de Latemse Schildersschool en van de kleine ondernemer.

       Het beleg van Brussel, Frans Verleyen,

       met voorzetselgroep


       Voorzetsel: van

       • de schildersschool van Barbizon
       • de schildersschool van Paul Gauguin
       • de schildersschool van Pont-Aven
       • de schildersschool van Rogier Van der Weyden
       • de schildersschool van Tervuren
       • de schildersschool van Viseu

       Magisch effect: de schildersschool van Barbizon en die van Tervuren smelten in het Grand Palais samen aan één wand.

       De Standaard,

       Het beeld van de gegeselde Christus met doornenkroon, spotmantel en gesel in de gewonde handen met als titel Ecce homo vormt door heel de Westerse beeldende kunst een geliefd thema [...]. Voor de eerste maal werd dit thema geschilderd ca. 1450 in de schildersschool van Rogier van der Weyden.

       http://wapedia.mobi/nl/Ecce_Homo