schooldirecteur


schooldirecteur 1.0

directeur van een school

Semagram


Een schooldirecteur…

is een directeur; is een persoon

 • [Functie] heeft de leiding over een school
 • [Toepassingsgebied of bereik] is directeur van een school

  Algemene voorbeelden


  Op 29 augustus, drie dagen voor de aanvang van het nieuwe schooljaar, riep de schooldirecteur de 25 klasgenoten van Sabine bijeen.

  De Standaard,

  Schooldirecteurs kraken onder werkdruk.

  http://www.klasse.be/archief/schooldirecteurs-kraken-onder-werkdruk/,

  Vertommen vindt dat vooral in het vrij onderwijs de druk groot is, omdat daar van een schooldirecteur een totale belichaming van het schoolgebeuren wordt verwacht.

  De Standaard,

  Claire was schooldirecteur en goed bevriend met de directeur van de school in de Brederodestraat.

  Walvis, Tom Naegels,

  Als besturen toch in 2005 zelf verantwoordelijk worden voor hun budget, kan dat leiden tot scholen in geldnood en slechter onderwijs, zeggen schooldirecteuren.

  Trouw,

  We spraken met ruim vijftig vertegenwoordigers van politieke partijen en bedrijven, maar ook met lokale bestuurders, schooldirecteuren, docenten, leerlingen en hun ouders.

  http://www.fss.uu.nl/soc/hg/nsv/md99.txt

  De 637 locatieleiders van basisscholen worden vanaf 1 maart weer net zo goed betaald als schooldirecteuren.

  Reformatorisch Dagblad,

  Combinatiemogelijkheden


  met adjectief ervoor


  • een gewezen schooldirecteur
  • een goede schooldirecteur
  • een nieuwe schooldirecteur
  • een mannelijke schooldirecteur
  • een vrouwelijke schooldirecteur

  Uit haar onderzoek blijkt dat vrouwelijke en mannelijke schooldirecteuren even 'gehaaid' als 'bescheiden' zijn, al zijn mannen een 'fractie' competitiever.

  NRC,

  Iedere nieuwe schooldirecteur worstelt zich door diepe crisis.

  De Standaard,

  De rechtbank in Almelo acht nader onderzoek noodzakelijk in de zaak van de 56-jarige J.D. De gewezen schooldirecteur wordt verdacht van het ophalen en opslaan van kinderporno op zijn computer en op een diskette.

  ANP,

  Een goede schooldirecteur is voor de leerkrachten en de leerlingen een groot geluk.

  De Standaard,

  • een Genkse schooldirecteur
  • een Londense schooldirecteur

  Genkse schooldirecteur mag baan behouden. De rechtbank van eerste aanleg in Tongeren bevestigde gisteren in kort geding in de zaak van de schooldirecteur van het Onze-Lieve-Vrouw-lyceum van Genk haar vroegere beschikking. Die hield in dat Hugo V. niet mocht worden geschorst. De directeur houdt dus, wat de rechtbank betreft, definitief zijn baan.

  De Standaard,

  De moord op een peuter door twee tienjarigen, de slachtpartij in een kleuterschool in Dunblane, de moord op een Londense schooldirecteur door een tiener werden symbolen van 's lands ontreddering.

  De Standaard,

  met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


  • een scheidende schooldirecteur

  'Met het veertig-, vijftig- en zestigjarig bestaan kwamen hier zestienhonderd oud-leerlingen', zegt de scheidend schooldirecteur.

  Meppeler Courant,

  met adjectivisch voltooid deelwoord


  • een bevlogen schooldirecteur

  Kitty Verkerk is directeur van de Bongerd én van de Weideblom. De twee scholen zijn in 1997 gefuseerd tot de Dolfijn: een openbare school met twee locaties. Ze moest iets doen, vond de bevlogen schooldirecteur. 'De Bongerd takelde af. De spirit was eruit. De allochtone ouders, met name de Turkse, protesteerden dat hun kinderen geen enkel contact hadden met Nederlandse kinderen. Ondertussen stonden op de ene school lokalen leeg en kampte de andere met ruimtegebrek.'

  de Volkskrant,

  met voorzetselgroep


  Voorzetsel: van

  • schooldirecteur van het lyceum

  De rechtbank van eerste aanleg in Tongeren bevestigde gisteren in kort geding in de zaak van de schooldirecteur van het Onze-Lieve-Vrouw-lyceum van Genk haar vroegere beschikking.

  De Standaard,

  met eigennaam


  Een soeptraditie van járen is door de Keuringsdienst van Waren de nek omgedraaid bij scholengemeenschap Comenius in Leeuwarden [...]. Er mag niet langer soep worden gemaakt omdat de soeppan stond te pruttelen zonder dat er iemand bij was. Ook ontbrak een thermometer om te controleren of de soep te lauw werd en de koelkast in moest. Schooldirecteur Simon Wiersma vindt dat de keuringsdienst spijkers op laag water zoekt.

  De Telegraaf,

  "Zelfs tijdens reken- en taallessen grepen kinderen voortdurend naar hun telefoontje om elkaar sms-berichtjes te sturen", zegt schooldirecteur W. van der Ham.

  De Telegraaf,

  De kinderen dragen schooluniformen, zodat er van modecompetitie en diefstallen van jassen en dure sneakers geen sprake is. "De ouders zijn dol op de uniformen", zegt schooldirecteur Everlyn Williams.

  NRC,

  Schooldirecteur Huseyn Külcü van de islamitische basisschool El Habib in Maastricht waarschuwt dat mensen niet moeten generaliseren.

  De Limburger,

  De school is drie jaar geleden officieel van start gegaan en zal aan het begin van het nieuwe schooljaar de grens van honderd leerlingen passeren. Daarom heeft het bestuur bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de bouw van een vijfde lokaal. Dat mag er namelijk van komen, als er 114 leerlingen zijn. Schooldirecteur C. de Werd verwacht, dat dit aantal volgend jaar wordt bereikt.

  Meppeler Courant,

  Voorlopig hebben nog geen andere basisscholen gevraagd gemengd onderwijs versneld te mogen invoeren, zegt schooldirecteur Eddy Bosschem.

  De Standaard,