schooluur


schooluur 1.0

uur dat bestemd is om onderwijs te volgen of te geven; lesuur

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een schooluur…

is een uur; is een periode; is een tijd

  • [Geheel] is een deel van een lesrooster
  • [Doel of bestemming] is bestemd voor onderwijs

    Hoofdsemagram: uur


    Algemene voorbeelden


    Keuzewerktijd (voortaan: 'kwt') beschouwen wij als een belangrijke bouwsteen van ons Studiehuis [...]. Wij werken op het Montessori Lyceum Amsterdam sinds meer dan tien jaar met een 40 minuten-rooster [...]. Onze kwt-uren worden 'bekostigd' uit de resterende 10 minuten (vergeleken met het officiële schooluur van 50 minuten).

    http://books.google.nl/books?id=_u5Q--q40_wC&pg=PA37&lpg=PA37&dq=%22schooluur%22&source=bl&ots=u0DFXJUDEq&sig=Qc2d62Thq0Fwse32NI0m7FqsZJ8&hl=nl&sa=X&ei=r4oAVIHwGMTmaOCagcgH&ved=0CCoQ6AEwBDgU#v=onepage&q=%22schooluur%22&f=false,

    De huiswerkklas heeft als doel het (tijdelijk) bieden van structuur en begeleiding aan leerlingen [...]. De huiswerkklas begint direct na het laatste schooluur.

    http://www.studiehuisdelft.nl/huiswerkklas/,

    In een roman snijden twee levenswegen elkaar. In deze roman duurt die snijding maar 50 minuten, één schooluur.

    NRC,

    Door zijn intensieve participatie nam de onderzoeker ook deel aan het schoolgebeuren, en dat pleegde vaker wel dan niet erg saai en monotoon aan te voelen. De dagelijkse sleur en de leegheid van vele schooluren wogen ook merkbaar zwaar op de leerlingen, maar misschien nog meer op de onderzoeker.

    http://www.kuleuven.ac.be/sociologie/medewerkers/expertise/Vanhove/Download/Vanhove%20-%20methodologie%20part%20obs.pdf