serieverslaving


serieverslaving 1.0

(neologisme, tv)

het verslaafd zijn aan het kijken van televisieseries; het hebben van een grote passie voor het kijken van series; verslaving aan seriekijken

Semagram


Een serieverslaving…

is een verslaving

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een verslaving aan het kijken van televisieseries; is het hebben van een grote passie voor het kijken van series

  Algemene voorbeelden


  Series kijken is heel normaal in onze samenleving. Het komt in alle lagen van de bevolking voor. Veel mensen kunnen moeilijk stoppen na een of twee afleveringen Mad Men, House of Cards, of Game of Thrones. Maar dat betekent nog niet dat ze een serieprobleem hebben of verslaafd zijn. [...]. We spreken van een serieverslaving wanneer iemand meer kijkt dan de normale hoeveelheid series. Kijkt u meer dan twee tot drie afleveringen per dag of kijkt u één keer per week een grotere hoeveelheid (binge watching), dan is er sprake van een verslaving.

  http://www.hpdetijd.nl/2013-05-03/de-vijf-symptomen-van-een-serieverslaving/,

  Mijn serieverslaving begint ook weer te spuigaten uit te lopen, maar 'k merkte net dat ik nog maar twee afleveringen van Private Practice kan bekijken voor ik ook daarop moet wachten. Het leven kan hard zijn! Gelukkig is er blijkbaar nog een Grey's Anatomy die op mij wacht!

  http://pebblyn.blogspot.nl/2011_03_01_archive.html,

  De meest inspirerende keynote was absoluut van Jonathan MacDonald. Hij had de eer om het spits af te bijten. Om jullie even mee te nemen in mijn belevingswereld die ochtend: mijn nieuwste aanwinst op het gebied van serieverslavingen – Modern Family – heeft een niet al te positief effect op mijn nachtrust.

  http://www.marcommit.com/blog/digital-marketing-in-1-day-een-spetterende-opening,

  Waar ik vroeger, onder invloed van 'filmfreak' Deddie wekelijks minstens vier films zag (tenzij het goed weer was en er gewandeld moest worden), geraak ik nu nauwelijks aan één per maand. Dat ligt ook aan onze serieverslavingen, dat geef ik toe, maar iedereen heeft zo zijn prioriteiten.

  https://lajungfraumontis.wordpress.com/category/t-hobbyleven/t-filmleven/,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  • serieverslavinkje

  Etymologie


  Aard herkomstinheems woord
  Vroegste datering2011
  BijzonderhedenGenomineerd door Van Dale als Woord van het Jaar 2013 in de categorie sport en amusement.