sigarettenautomaat


sigarettenautomaat 1.0

afbeelding

Bron: Andre Engels
( Publiek domein )

automaat die bestemd is voor het kopen van pakjes sigaretten die, na betaling van het vereiste bedrag, door het apparaat vrijgegeven worden
De betaling geschiedt met muntgeld of vindt elektronisch plaats.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sigarettenautomaat…

is een automaat; is een gebruiksvoorwerp

  • [Functie] dient voor de verkoop van sigaretten

    Algemene voorbeelden


    Voor gebruik van de chipknip is in de hal bij de trap een oplaadpunt voor chipknip opgehangen (naast de sigarettenautomaat, die nu ook chipknip accepteert).

    http://www.paracentrumteuge.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=144:nieuw-betalingsysteem-in-de-wolk&catid=1:algemeen&Itemid=55,

    Hij liep naar de sigarettenautomaat achterin en kwam terug met een pakje sigaretten voor haar.

    Engelen van het duister, Jan Siebelink,

    Voorts mogen tabakswaren niet meer verkocht worden aan jongeren en mogen sigarettenautomaten niet meer toegankelijk zijn voor minderjarigen.

    Gazet van Antwerpen,

    PvdA-Kamerlid Oudkerk heeft het idee voor een speciale pinpas voor sigarettenautomaten in mei in een motie aan de minister voorgelegd.

    Haarlems Dagblad,

    Na een maand sprak niemand meer over de overleden acteur en bleef er van hem niets anders over dan een vergeelde jeugdfoto achter de toog van café De Duifkes, tussen de condoom- en de sigarettenautomaat.

    Cargo, Patrick Conrad,

    Automaten die contante munten of bankbiljetten accepteren (bijvoorbeeld parkeermeters, sigarettenautomaten) en automaten die magneetkaarten accepteren (chipper, chipknip, pinpas, creditcard, telefoonkaart en dergelijke) worden allemaal rond 1 januari 2002 omgebouwd.

    http://www.denhaag.nl/

    Vrijwel alle 19.000 sigarettenautomaten in Nederland die zijn uitgerust met het zogenoemde Agekey-systeem, dat de leeftijd van consumenten moet controleren, werken nog niet.

    NRC,

    Marktleider Philip Morris (Marlboro) heeft van alle fabrikanten het minst last van het tabaksontmoedigingsbeleid van de overheid en heeft zich erbij neergelegd, ook bij de rookbeperkingen in de horeca. Een van de vier toenmalige managers, oud-lobbyist Coert van Hasselt van British American Tobacco legt uit: In cafés zijn rokers minder merkvast. Ze roken wat er in de sigarettenautomaat zit. De kleinere fabrikanten hebben dus meer belang bij roken in de horeca dan de marktleider.

    http://www.nrccarriere.nl/artikel/een-rokende-gideonsbende,

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • een exploitant van sigarettenautomaten
    • een fabrikant van sigarettenautomaten

    Het is 'oorlog' tussen exploitanten van sigarettenautomaten. De markt wordt verdeeld door twee systemen die moeten vaststellen of de koper van een pakje sigaretten in een horecagelegenheid wel 16 jaar of ouder is , zoals de wet sinds dit jaar voorschrijft [...]. De zogenoemde agekey op een bank- of chippas [...] wordt verplicht gesteld door het ministerie van Volksgezondheid. Aanhangers van de duomaat [...] vinden de agekey echter veel te duur (circa € 1000 tegen € 250 voor de duomaat) en stellen dat het systeem fraudegevoelig is.

    De Telegraaf,

    Hoeberigs is uitvinder. In de jaren zestig bracht hij de eerste patat friet-automaat op de markt [...]: 'Mijn verwachtigen waren hoog gestemd. Ik had er patent op [...]. De Man van de Knakworst, een snack-fabrikant, nam hem in licentie en een fabrikant van sigarettenautomaten, IJzaron in Nijmegen, fabriceerde hem.'

    NRC,