sigarettenmerk


sigarettenmerk 1.0

afbeelding

Bron: Gerard Stolk
(CC BY-NC 2.0)

soort sigaret dat door een sigarettenfabrikant geproduceerd wordt; ook: merknaam waaronder een sigarettenfabrikant zijn sigaretten op de markt brengt

Semagram


Een sigarettenmerk…

is een merk

   Hoofdsemagram: merk


   Algemene voorbeelden


   "Roken kan leiden tot een langzame pijnlijke dood" of "Roken is dodelijk". De nieuwe waarschuwingen op een pakje sigaretten liegen er niet om. Marlboro is het eerste sigarettenmerk dat pakjes met deze opschriften op de Nederlandse markt heeft gebracht.

   NOS Nieuws,

   De hoge taks op tabakswaren - in Roemenië bedraagt die 300 procent op buitenlandse sigarettenmerken - maakt van smokkelen en vervalsen een erg winstgevende bezigheid.

   De Standaard,

   Het feit dat de tabaksreclame zich tot jongeren richt, heeft tot gevolg dat jongeren meer dan volwassenen naar tabaksreclame kijken, meer sigarettenmerken kennen en meer van tabaksreclame houden.

   De Standaard,

   Twee maand geleden wisselde Rizla opnieuw van eigenaar. De groep werd voor een bedrag van 11 miljard frank verkocht aan de Britse tabaksproducent Imperial Tobacco Group, onder meer bekend van het sigarettenmerk John Player Special.

   De Standaard,

   Bestuursleden van het Concours Hippique weten zich te herinneren dat Martha Louise en Philip Morris (geen verband met het bekende sigarettenmerk, al moet hij dezer dagen een zware pijp roken) onafscheidelijk waren.

   Meppeler Courant,

   Samen met andere sigarettenmerken zoals LM, Chesterfield en Philip Morris maakt Marlboro deel uit van de multinational Philip Morris, die meer dan 165.000 mensen tewerkstelt en vorig jaar een omzet had van 66 miljard dollar.

   De Standaard,

   Vooral de bekende logo's zoals de kameel en de cowboy van de respectievelijke sigarettenmerken Camel en Marlboro worden vanaf volgend schooljaar door het verbod geviseerd.

   De Standaard,

   De prijsverhoging komt er dus niet echt op initiatief van de tabaksindustrie, benadrukt André Van der Borght, productieleider bij Cinta, fabrikant van onder meer sigarettenmerken Davidoff en West.

   De Standaard,

   Rothmans verkoopt sigarettenmerken zoals Peter Stuyvesant, Caballero, Pall Mall Export en Rothmans.

   NRC,

   Een rechtbankjury in de Amerikaanse staat Florida bepaalde vrijdag dat BAT's dochterbedrijf Brown and Williamson Tobacco, de fabrikant van het sigarettenmerk Lucky Strike, 750.000 dollar (23,2 miljoen frank) schadevergoeding moet betalen aan een ex-roker die kanker heeft.

   De Standaard,

   Combinatiemogelijkheden


   in voorzetselgroep


   • van sigarettenmerk veranderen

   Omdat ik de kleine beslissingen beu was besloot ik ter plaatse van sigarettenmerk te veranderen. Ik had twaalf jaar lang Marlboro's gerookt, daar mocht wel eens verandering in komen.

   Mank, Herman Brusselmans,

   Woordfamilie


   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • sigarettenmerksponsor