slachtkuiken


slachtkuiken 1.0

kuiken dat gefokt en gehouden wordt om het vlees; kuiken dat vetgemest wordt voor de vleesproductie

Semagram


Een slachtkuiken…

is een kuiken; is een vogel; is een dier

   Algemene voorbeelden


   Het slachtkuiken verkeert gedurende de zes weken van zijn leven voortdurend in een situatie die goed getrainde marathonlopers of wielrenners hooguit enkele uren kunnen volhouden. Alle zuurstof wordt aangewend voor spieractiviteit. Voor het onderhoud van het lichaam is geen tijd.

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/427159/1996/05/11/De-marathonloop-naar-de-kipfilet.dhtml?utm_source=scherm1&utm_medium=button&utm_campaign=Cookiecheck,

   Om zicht te krijgen op het gebruik van niet geregistreerde diergeneesmiddelen bij slachtkuikens en om een beeld te krijgen van de werking van de vrijstellingsregeling, is in 2000 een projectmatig onderzoek uitgevoerd: het project KIP. 77 a-select gekozen bedrijven (goed voor meer dan 10.000 vleeskuikens) zijn gecontroleerd, waarbij zoveel mogelijk voer- en drinkmonsters genomen.

   http://www.aid.nl/index2.html,

   Combinatiemogelijkheden


   als object bij een werkwoord


   • slachtkuikens uitbroeden

   Op het bedrijf aan de Kerkweg is de stal gerenoveerd en daarin worden binnenkort 13.000 kippen gehouden op het milieuvriendelijke zogenaamde Veranda-systeem. Het gaat hierbij om kippen die de eieren leggen waar in broederijen slachtkuikens worden uitgebroed.

   Meppeler Courant,

   • slachtkuikens slachten
   • slachtkuikens verwerken

   De kippenslachterij Ham Kip uit het Nederlandse Mierlo gaat 1,9 miljard frank investeren in een nieuwe vleeswaren- en verpakkingsfabriek in Maasmechelen [...]. Het bedrijf gaat er vanaf het najaar dagelijks een 100.000-tal slachtkuikens slachten en verwerken.

   De Standaard,

   Woordfamilie


   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • slachtkuikenbedrijf
   • slachtkuikenmoederdier
   • slachtkuikenouderdier