sleutel-op-de-deur


sleutel-op-de-deur 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; (vooral) in België)

waarbij tijdens de bouw van een project de voorbereiding, het ontwerp en alle bijkomende zaken door de opdrachtgever helemaal aan de opdrachtnemer worden overgelaten en de opdrachtgever na voltooiing van het project alleen nog maar de sleutel hoeft om te draaien om zijn intrek te kunnen nemen; sleutelklaar; turnkey

Algemene voorbeelden


Eurostation bouwt de meeste van zijn projecten - het kantorencomplex van 40.000 m², het hotel - sleutel-op-de-deur en op eigen risico.

De Standaard,

Verkrotte huizen en kleine, donkere arbeidershuisjes zonder garage of tuintje, worden omgetoverd tot gezellige en comfortabele en zelfs luxueuze stadswoningen. Young Budget Homes heeft verschillende voorstellen uitgewerkt voor gevelbreedtes vanaf vier meter. De hoogte moet zeven tot acht meter kunnen halen. Voor de rest kan de bouwer naar believen variëren. Het blijft sleutel-op-de-deur, maar wel maatwerk.

http://www.youngbudgethomes.be/

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


sleutel-op-de-deur 1.1

(bouw, gebouwen en huisvesting; (vooral) in België)

kant-en-klaar opgeleverd; gebruiksklaar

Betekenisbetrekking


generalisering
Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

Algemene voorbeelden


BELLT-GCA biedt als dienstverlener de volgende diensten aan: Consultancy [...] Turn-key projecten gezien de jarenlange ervaring en verscheidenheid aan beschikbare disciplines is BELLT-GCA in staat volledige automatiseringsprojecten als sleutel-op-de-deur aan te bieden.

http://www.bellt.be/