slotperiode


slotperiode 1.0

periode waarmee enig evenement of enige tijdspanne afsluit of die zich situeert in het laatste gedeelte daarvan; laatste of een van de laatste periodes van iets

Semagram


Een slotperiode…

is een periode; is een tijd

 • [Tijd] vormt de laatste periode van iets of valt in het laatste gedeelte daarvan

  Hoofdsemagram: periode


  Algemene voorbeelden


  Onder leiding van de historicus Kees Weltevrede heeft een werkgroep de situatie in Dordrecht in de jaren 1812-1815 onderzocht, de slotperiode van de Franse tijd in Nederland, de ondergang van Napoleon en het ontstaan van Koninkrijk der Nederlanden onder de eerste Koning Willem I.

  http://www.dordtspatriciershuis.nl/sites/default/files/downloads/Verslag%20van%20activiteiten%202013%20in%20Het%20Dordts%20Patrici%C3%ABrshuis.pdf,

  Het pessimisme dat de slotperiode van Goya's leven kenmerkt, is uitgebreid vertegenwoordigd in de Spaanse staatscollectie.

  De Standaard,

  Vanavond gaan we starten met de slotperiode van het 2e dansseizoen.

  http://www.dance-point.nl/index.php/nieuwsbrieven/nieuwsbrieven-2011-2012/nieuwsbrief-20,

  De eerste lesobservatie vindt in de beginperiode van de cursus plaats, de tweede observatie in de slotperiode van de cursus.

  http://www.schaakbond.nl/opleidingen/cursusaanbod-inhoud/trainercursussen/opleiding-voor-schaaktrainer-2

  Met nog zeven speeldagen op de kalender bedraagt de kloof tussen Club Brugge en Anderlecht tien punten. Zelfs als paars-wit in de slotperiode nog drie wedstrijden méér wint dan blauw-zwart, kan het de kroon niet meer pakken.

  De Standaard,

  De slotperiode ving aan met een 5-9 stand.

  Meppeler Courant,

  Drie perioden lang boden de mannen van Aquapoldro het iets hoger geklasseerde AZC meer dan goed partij. Maar de nipte voorsprong waarmee de Apeldoorners de slotperioden ingingen bleek niet voldoende voor een punt: 13-12.

  http://www.destentor.nl/sport/aquapoldro-legt-het-nipt-af-op-conditie-1.2782290,

  Minivoetbal [...]. Huize Goossens Appels won de Supercup tegen Rosseel Latem met 9-7. Halfweg wezen de bordjes 4-4 maar in de twee slotperiodes kon de Denderploeg het laken naar zich toehalen.

  http://www.glssport.be/28201/Huize-Goossens-Appels-wint-Supercup.aspx,