soapactrice


soapactrice 1.0

(tv)

vrouw die acteert in een soapserie; actrice in een soapserie

Semagram


Een soapactrice…

is een actrice; s een persoon

 • [Toepassingsgebied of bereik] speelt in een soapserie

  Hoofdsemagram: actrice


  Algemene voorbeelden


  De soapactrice die plotseling politiek deskundige werd. Victoria Koblenko geeft in Nieuwsuur onderbouwd commentaar op de situatie in haar geboorteland Oekraïne.

  http://archief.nrc.nl/index.php/2012/Mei/7/Media/nhnl02032/De+soapactrice+die+plotseling+politiek++deskundige+werd/check=Y,

  Over acteren in een soap wordt in ons land altijd een beetje denigrerend gedaan. Doet dit dan recht aan het echte talent van Caroline de Bruijn en haar collega's? Caroline: "Ik vind het moeilijk daar zelf iets over te zeggen. Ik ben tenslotte soapactrice, dus alles wat ik zeg is verdacht. Wel denk ik dat ons werk gemakkelijk wordt onderschat. In een soap heb je bijvoorbeeld geen tijd om in je rol te groeien, zoals bij wat dan serieus toneel wordt genoemd. Het aftellen voor de opname is alle tijd die ik heb om me te concentreren. Ik verander van Janine in Sophia in een koffiepauze."

  De Telegraaf,

  Zo werd een corruptieschandaal over de Braziliaanse president in 1991 totaal uit het nieuws gedrukt door de moord op een soapactrice, een evenement dat door de makers van de serie opnieuw in de fictie van de serie werd verweven.

  De Standaard,