stekkerhybride


stekkerhybride 1.0

(transport, verkeer en reizen; neologisme)

auto met een verbrandingsmotor en een elektrische motor, die een accu heeft die bij een oplaadpunt, dus met een stekker in het stopcontact, kan worden opgeladen; hybrideauto met een accu die door middel van een stekker wordt opgeladen; plug-inhybride

Algemene voorbeelden


Ik kom net via via dit bericht tegen: 80% van de kilometers van stekkerhybrides wordt op "gewone" brandstof verreden (onderzoek van leasemaatschappij Alphabet). Ik snap alleen niet dat een werkgever/leasemaatschappij daar zomaar mee akkoord gaat? Brandstofkosten lopen dan toch de spuigaten uit in vergelijking met de berekening vooraf? Of de eigen ondernemers die zo'n stekkerwagen zelf kopen met allerlei voordelen, die schrikken dan toch ook van de tankpasaanslag elke maand?

http://www.renault25forum.nl/forum/viewtopic.php?f=8&t=4647&start=150,

'Stekkerhybrides' minder zuinig. Semi-elektrische auto's blijken in de praktijk veel minder zuinig dan gedacht. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat gebruikers van de Opel Ampera, de Chevrolet Volt en de Prius-plug-in van Toyota het voorgespiegelde extreem lage verbruik niet halen.

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/semi-elektrische-auto-s-niet-zo-zuinig,

Combinatiemogelijkheden


met voorzetselgroep


Voorzetsel: met

  • een stekkerhybride met dieselmotor

Mercedes stelde [...] vast dat er in Duitsland (en de rest van Europa) veel veelrijders plots om fiscale redenen een stekkerauto wilden, maar tijdens het kilometervreten veel te veel benzine opstookten. Dan toch maar een compromis gesloten, onder het motto 'u vraagt, wij draaien': een stekkerhybride met dieselmotor.

https://www.autowereld.be/autotests/eerste-test/mercedes-c300de-test.html,

Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2012