stennis


stennis 1.0

(informeel)

ophef

Semagram (extra betekenisinformatie)


Stennis…

is drukte

      Hoofdsemagram: ophef


      Algemene voorbeelden


      'Volgens het contract is hij degene die bepaalt of de foto's goed zijn,' zei Verbrink [...]. 'We moeten het onder ogen zien. We moeten gewoon betalen. We kunnen ons de stennis niet veroorloven.' 'Hoezo, stennis?' 'We hebben hem gebeld [...]. Hij zegt dat we bij contractbreuk erop kunnen rekenen dat hij een kort geding aanspant. Bovendien dreigt hij naar de pers te stappen.'

      Nette mensen in een nieuwe tijd, Hans van der Kamp,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • stennis krijgen
      • stennis maken
      • stennis maken over iets

      Rita Verdonk kreeg veel tegenstanders met haar uitzettingsplannen, en wist zowel stennis te krijgen met Jan Pronk als met ex-partijleider Hans Dijkstal, maar bleef haar poot stijf houden.

      http://frontpage.fok.nl/review/1912/1

      De belangenvereniging heeft nog geen actie ondernomen tegen de nieuwe reisregels omdat zij 'niet gelijk de eerste week stennis wil maken', aldus de woordvoerder.

      NRC,

      Baker, op het hoogtepunt van haar roem, beschuldigde de eigenaar van de club van discriminatie en maakte hier stennis over.

      NRC,

      met substantief ervoor


      • een hoop stennis

      In plaats van eigen punten te scoren, gaan de oppositiepartijen liever over tot politiek inferieur handelen door een hoop publicitaire stennis te maken over een niet vastgesteld verslag van een coalitieoverleg.

      http://www.dvhn.nl/Index/0,5481,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.dvhn.nl%2FPagina%2F0%2C7109%2C26-1-2-4108-2095488-1264-1694811-%2C00.html,

      met telwoord ervoor


      • veel stennis

      Hij maakte daarbij zoveel stennis dat de agenten hem oppakten en naar het bureau brachten.

      http://www.dewaayenberg.nl/actua/arcou090300.htm