strandvoetbal


strandvoetbal 1.0

(voetbal [balsport])

voetbal gespeeld op het strand; beachsoccer

Semagram


Strandvoetbal…

is voetbal; is een sport; is een handeling

   Algemene voorbeelden


   Het centrum heeft vier grote opdrachten: het organizeren en omkaderen van trainingen en stages met het oog op wedstrijden van alle vertegenwoordigende elftallen; het promoten van voetbal door akties als straatvoetbal, strandvoetbal, voetbal in de Ardennen, voetbal op school; het opsporen van jeugdig voetbaltalent op regionaal en nationaal vlak; de nieuwe federale trainersschool op de voet brengen.

   De Standaard,

   Er wordt strandvoetbal gespeeld bij de junioren, vrouwen en senioren. Er wordt ook een bedrijven- en scholencompetitie afgedraaid. De eerstvolgende wedstrijden op het strand van Caracasbaai zijn gepland op zondag 20 februari, 10 april en 1 mei.

   http://www.amigoenieuws.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3094:strandvoetbal-in-opmars&catid=156:headline-artikelen-sport-nationaal&Itemid=212

   Strandvoetbal kan in een toernooi gespeeld worden in teams van 5 personen. Een ideaal spel voor sportiviteit, uithoudingsvermogen en plezier tijdens uw groepsuitje.

   http://sporteventsterschelling.nl/strandvoetbal

   Combinatiemogelijkheden


   met substantief ervoor


   • een partijtje strandvoetbal

   "Vreselijk," verzuchtte Steenwijktrainer Gerrit Abma, "soms leek het wel, dat we met een partijtje strandvoetbal bezig waren." Dat gold overigens niet voor de sfeer in het veld, die soms onvriendelijk was.

   https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010621819:mpeg21:a0273,

   Woordfamilie


   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • strandvoetbalcompetitie
   • strandvoetbalkampioenschap
   • strandvoetbalteam
   • strandvoetbaltoernooi
   • strandvoetbalveld
   • strandvoetbalwedstrijd