structuurschets


structuurschets 1.0

beschrijving van de beleidsvisie op de globale gewenste ruimtelijke structuur van een gebied en de grafische weergave daarvan; ontwikkelingsplan voor ruimtelijke ordening

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een structuurschets…

is een schets; is een tekening; is een beschrijving

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is wijzigbaar en leidt niet tot een uitvoeringsverplichting
  • [Handelende persoon] wordt opgesteld door een overheid zoals een gemeente
  • [Object betroffen] heeft betrekking op de beleidsvisie op de globale gewenste ruimtelijke structuur van een gebied

    Hoofdsemagram: schets


    Algemene voorbeelden


    Een structuurschets heeft betrekking op de algemene ruimtelijke ontwikkelingen die de overheid in een bepaalde richting wenst te beïnvloeden en is dus een instrument van facetplanning [...]. Het is de bedoeling de structuurschets elke vijf jaar te herzien ten einde de taakstelling tijdig aan zich wijzigende omstandigheden te kunnen aanassen [...]. Het toekomstbeeld dat in deze schets wordt beschreven, is gebaseerd op de doelstellingen voor het ruimtelijk beleid zoals die zijn geformuleerd in de definitieve tekst van de Oriënteringsnota en op de planologische kernbeslissing van de Verstedelijkingsnota.

    http://www.statengeneraaldigitaal.nl/document/tekst?id=sgd%3A19781979%3A0002830&pagina=7,

    De deelraad biedt nu de structuurschets ter goedkeuring aan uw raad aan, zodat deze als planologisch kader gehanteerd kan worden voor artikel 19-procedures ten behoeve van de deelplannen. Bij dit plan is geen sprake van een uitvoeringsverplichting. Een structuurschets is juist een ontwikkelingsplan dat op basis van gewijzigde omstandigheden of actuele inzichten periodiek bijgesteld kan worden.

    www.bds.rotterdam.nl/dsresource?objectid=28178&type=ORG,

    Tijdens de districtsraad ontstond verwarring over de structuurschets van de Polderdorpen. Dat is een ontwerp waarin de toekomstige ontwikkeling van onder meer straten, pleinen, verkavelingen en allerlei infrastructuur wordt aangegeven.

    http://www.standaard.be/cnt/pd2lm0pm,

    In mei 1999 nam het college kennis van een voorontwerp van structuurschets Boomsesteenweg en besliste adviezen in te winnen van alle betrokken instanties. Op 24 augustus 2000 keurde het college de structuurschets goed als richtinggevend document, in afwachting van een integratie in het ruimtelijk structuurplan Antwerpen.

    http://www.antwerpen.be/MIDA/

    Een gebiedsvisie omvat een aantal concrete ruimtelijke beleidsdoelstellingen en principes voor een gebied. De ruimtelijke principes of concepten worden grafisch weergegeven in een structuurschets. Een structuurschets is geen afbakeningsplan, maar een schematische weergave van de globale gewenste ruimtelijke structuur.

    http://www2.vlaanderen.be/ruimtelijk/planningsprocessen/plpr_bg/agnas/agnas_faq.htm,

    Kaarten, met name structuurschetsen, maken deel uit van het ruimtelijk structuurplan maar zijn schematisch en indicatief.

    http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/ruimtelijk/,