struisvogelvlees


struisvogelvlees 1.0

vlees van een struisvogel, veelal versneden uit de dijspieren

Semagram (extra betekenisinformatie)


Struisvogelvlees…

is vlees

  • [Kleur] is donkerrood
  • [Herkomst of oorsprong] is afkomstig van een struisvogel, vooral uit de dijspieren
  • [Voortbrenging] komt van gekweekte struisvogels
  • [Stoffelijke eigenschap algemeen] is mals en bevat weinig calorieën en heeft een laag gehalte aan cholesterol en vet
  • [Kostbaarheid] is vrij prijzig en duurder dan rundvlees

Algemene voorbeelden


Struisvogelvlees is het enige, rode vogelvlees. Het meeste vlees komt van de poten. De rest is verdeeld over nek, vleugel, borst, ribben en staart. Een volwassen vogel levert ongeveer 40 kilo vlees.

De Standaard,

Struisvogelvlees is rood vlees, zeer mals en bovendien bijzonder vetarm. Het is eveneens arm aan cholesterol, en bevat veel eiwitten. [...]. De meest bekende stukken zijn de filet en de steaks, doch er zijn ook heel wat andere versnijdingen uit de struisvogeldij. Ieder stuk is mals! Verder zijn er tevens de kleinere stukken, voor malse struisbrochetten.

http://www.deroost.net/vlees.htm

"In het begin kostte de struisvogelfilet 910 frank het kilo, nu 749", zegt Oostendorp. "Steak kan je zelfs al krijgen voor 569 frank per kilo." Stevige rundvleesprijzen voor struisvogelvlees dus.

De Standaard,

Struisvogelvlees goed ingeburgerd bij Vlaamse consument. Binnen de Europese Unie zijn de Belgen de grootste struisvogeleters. Struisvogelfilet met gestoofd witloof en een heerlijk veenbessensausje heb je vast al eens op een menukaart gezien. De jongste jaren kan je ook in veel supermarkten terecht voor struisvogelvlees.

De Standaard,

Struisvogelvlees heeft nog meer kwaliteiten. Het is bijvoorbeeld ideaal in een dieet: rijk aan proteïnen en bovendien vet- en cholesterolarm.

De Standaard,