studente


studente 1.0

vrouw die studeert aan een universiteit of hogeschool; vrouwelijke student

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een studente…

is een vrouw; is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw
  • [Activiteit of handeling] studeert aan een universiteit of hogeschool

    Hoofdsemagram: student


    Algemene voorbeelden


    De Thuiszorg Stad Utrecht (TSU) signaleerde dat Marokkaanse en Turkse ouderen met een chronische ziekte vaak niet goed op de hoogte zijn van de consequenties van hun aandoening. De TSU vroeg aan de wetenschapswinkel hoe ze er middels gezondheidsvoorlichting voor kan zorgen dat ook deze groep optimaal gebruik kan maken van de Nederlandse gezondheidszorg. Een studente heeft hierover een scriptie geschreven. Deze scriptie is uitgegeven als extern rapport.

    http://www.bio.uu.nl/~wbu/

    Sinds januari woont de studente in Deventer en gebruikt ze een deel van de week om haar masterstudie af te ronden. Voor de rest van de tijd is ze op zoek naar een baan die aansluit bij haar opleidingen.

    Nederlands Dagblad,

    Binnen onze opleiding zijn we sinds enkele jaren gestart om samenwerkingsverbanden te organiseren met andere hogescholen/universiteiten in Europa (Nederland, Portugal, Finland, Griekenland etc.) en andere regio's in de wereld. Zo heeft afgelopen academiejaar voor het eerst een studente stage gelopen in India.

    http://www.phlimburg.be/opleid/dep2/d2_LIkine.asp

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • 20-jarige studente
    • 23-jarige studente

    Als 20-jarige studente archeologie ga ik in juli als vrijwilliger deelnemen aan opgravingen in Beth Shemesh, nabij Jeruzalem.

    De Standaard,

    'Dat hij nu uitvalt is jammer, want wij speelden dus al met elkaar. Maar met Peter van de Veen, de invaller van vorige week, heb ik ook wel eerder gemixed,' vertelt de 23-jarige studente uit Wageningen. 'Aanstaande zondag moeten we tegen Heerenveen en aan de stand te zien kunnen we dan wel weer punten pakken.'

    Meppeler Courant,

    • de Amsterdamse studente
    • de Leidse studente

    Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst was het niet de bedoeling dat de gezamenlijke vakantie van de prins met de 24-jarige Leidse studente Emily Bremers bekend zou worden, maar mag uit de reis niet worden afgeleid dat zij meer is dan "een vriendin" van Willem-Alexander.

    NRC,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: aan

    • studente aan de kunstacademie
    • studente aan de Technische Universiteit Eindhoven
    • studente aan de Universiteit van Amsterdam
    • studente aan het Hanzecollege

    Mocht in een katholiek milieu de weg dan al snel richting klooster lijken te gaan, voor een gereformeerde studente aan de kunstacademie ligt dat toch wel anders. Het duurde even voor Gerda inzag dat hier inderdaad haar roeping wel eens kon liggen. 'Ik vond de kunst heerlijk en het ging goed op school. Ik vond het alleen niet genoeg!'

    http://www.katholieknieuwsblad.nl/actueel19/kn1941e.htm,

    Een studente aan de Technische Universiteit Eindhoven is het slachtoffer geworden van terreur via e-mail. Een onbekende heeft met het computersysteem van de universiteit naaktfoto's van het slachtoffer verspreid, met haar naam en telefoonnummer.

    Sp!ts,

    Op de expositie in het Maagdenhuis hangt het portret van de allereerste studente aan de Universiteit van Amsterdam, Cornelia de Lange.

    Het Parool,

    De kinderen spreken perfect Nederlands. Hun inmiddels derde taal naast Arabisch en Somalisch. Wonderlijk genoeg leerden zij pas Somalisch in het opvangcentrum voor asielzoekers in Nijeveen waar op dat moment een groot aantal Somalische vluchtelingen vertoefde. De 20-jarige Ayan, studente aan het Hanzecollege in Zwolle, vertelt het met een stralende glimlach.

    Meppeler Courant,

    Voorzetsel: van

    • studente van de Fontys Hogeschoo
    • studente van de Hanzehogeschool
    • studente van de Landbouwuniversiteit Wageningen

    Hoe is het gesteld met het taalgebruik van kinderen op de basisschool? Niet al te best, zo blijkt uit onderzoek van vier studentes van de Eindhovense Fontys Hogeschool in opdracht van het bureau Halt.

    http://www.studentstart.be/valentijnvaria/9364,

    Mike Riegel, voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond LSVb, overhandigt donderdag in Groningen de eerste chipkaart aan Eva Simonis, studente van de Hanzehogeschool in Groningen. Zij is een van de ruim 20.000 studenten in Groningen en Enschede die vanaf die dag de beschikking krijgt over een studentenchipkaart.

    Meppeler Courant,

    Twee studentes van de Landbouwuniversiteit Wageningen, Veronique Bezemer en Annet Stegeman, voerden het onderzoek uit in opdracht van de gezamenlijke organisaties van Plaatselijk Belangen in de Kop van Overijssel.

    Meppeler Courant,

    met substantief erachter


    • studente archeologie
    • studente Nederlands
    • studente scheikunde
    • een studente rechten

    Als 20-jarige studente archeologie ga ik in juli als vrijwilliger deelnemen aan opgravingen in Beth Shemesh, nabij Jeruzalem.

    De Standaard,

    "Mijn studie is zo theoretisch, daar sluit niets op aan', zegt Simona van Klaveren (22), studente Nederlands in Amsterdam. Sinds eind november loopt ze stage bij een uitgeverij die is gespecialiseerd in jubileumboeken voor bedrijven. De inhoud van het werk - artikelen intypen, correctiewerk, vergaderingen notuleren - heeft weinig te maken met de inhoud van haar studie.

    NRC,

    De schrijver en journalist Greshoff was een oude bekende van Manteau want via hem was ze eind jaren twintig, begin jaren dertig als jonge studente scheikunde in aanraking gekomen met de Nederlandse literatuur en tot 1934 had ze bij hem in huis gewoond.

    http://www.booncentrum.be/manteau/vlaanderen.html

    Verpleeg- en verzorgingstehuizen zijn vaak niet duidelijk over hun beleid ten aanzien van euthanasie. Een studente rechten boog zich over de vraag hoe zo'n beleid er zou moeten uitzien, in opdracht van de katholieke bond van ouderen Noord Holland.

    http://www.ua.ac.be/main.asp?c=*WETWIN

    voorafgegaan door als


    • als studente

    Ik kwam naar New York als studente. De verhuizing was in eerste instantie belangrijk voor mij als persoon. Achteraf was het ook belangrijk voor mijn muzikale ontwikkeling.

    http://www.xs4all.nl/~bebisch/lcantrell.html

    De schrijver en journalist Greshoff was een oude bekende van Manteau want via hem was ze eind jaren twintig, begin jaren dertig als jonge studente scheikunde in aanraking gekomen met de Nederlandse literatuur en tot 1934 had ze bij hem in huis gewoond.

    http://www.booncentrum.be/manteau/vlaanderen.html

    In mijn omgeving weet niemand het, maar om wat ruimer te kunnen leven als studente werk af en toe als callgirl. Ik heb beslist geen hekel aan het werk. Integendeel, het brengt mij in kontakt met hele interessante mensen en ik kom op heel veel plaatsen.

    http://www.passie.nl/

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    studente 2.0

    ((vooral) in België)

    vrouwelijke leerling van een middelbare school; leerlinge

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een studente…

    is een meisje; is een persoon

    • [Geslacht] is een meisje

      Algemene voorbeelden


      Op 29 augustus, drie dagen voor de aanvang van het nieuwe schooljaar, riep de schooldirecteur de 25 klasgenoten van Sabine bijeen. Samen met psychologen van de rijkswacht en van de vzw SOS Enfant stelde hij een gedragscode tegenover Sabine op. "Sabine geen vragen stellen over wat haar was aangedaan, dat was de vuistregel. Plus haar zoveel mogelijk het gevoel geven dat ze een normale studente is."

      De Standaard,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een voorbeeldige studente

      Op het moment van haar ontvoering zat Sabine in het eerste jaar middelbaar van het Bisschoppelijk Onze-Lieve-Vrouwcollege, in Kain bij Doornik. Een voorbeeldige studente, met een goed rapport.

      De Standaard,