studiebegeleider


studiebegeleider 1.0

iemand die voor zijn beroep studenten begeleidt voor studiegerelateerde vragen en problemen, vooral wat hun leermethode betreft, de studieplanning, de voortgang van de studie en de studiekeuze; begeleider van een studie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een studiebegeleider…

is een begeleider; is een persoon

  • [Organisatie of instelling] werkt voor een onderwijsinstelling, veelal een universiteit of hogeschool
  • [Activiteit of handeling] steunt met raad en daad door adviezen en door regelingen te treffen
  • [Belanghebbende of begunstigde] helpt studenten
  • [Onderscheid of tegenstelling] onderscheidt zich door zijn focus op studiegerelateerde problemen van de studentenbegeleider die zich meer richt op de persoonlijke, bv. psycho-sociale problemen van een student
  • [Gebied] richt zich op studiegerelateerde vragen en problemen, bv. wat betreft de studiemethode, de studieplanning, de voortgang en de studiekeuze

Algemene voorbeelden


Een studiebegeleider helpt je bij het plannen van je studie en de leerlingbegeleider helpt je wanneer er persoonlijke problemen zijn.

http://www.friesepoort.nl/

Studiebegeleiding. Om je slaagkansen te maximaliseren bieden we een reeks begeleidingsinitiatieven aan [...]. Met het IDU-project willen we je meer inzicht geven in je persoonlijke leerstijl. Hieronder verstaan we de manier waarop je studeert of een probleem aanpakt en de wijze waarop je tegen leren en studeren aankijkt. Hierdoor kan je zelf, of met de hulp van een studiebegeleider, je studiemethode verbeteren en aldus je slaagkansen verhogen.

http://www.plantijn.be/main.aspx?c=*EXTRANET&n=500187,

Hulp nodig bij je studiemethode en planning? Je studeert wel hard maar dit leidt niet tot succes? Aarzel dan niet om aan te kloppen bij je studiebegeleider. Er worden groepssessies georganiseerd over aspecten van 'leren studeren', maar je kan er ook altijd individueel terecht.

http://www.lessius.eu/stk/studiebegeleiding.aspx,

Ook je studiebegeleider is gedurende het gehele leerjaar op de hoogte van je studieresultaten. Gedurende het jaar heb je verschillende malen een individueel gesprek met je studentenbegeleider.

http://www.deltion.nl/studiegidsen/studierichtingen/studiegids/studiegids_id/3936706/114,

Wil je het tempo van je studie verhogen of verlagen, dan kan de studiebegeleider dat in een aantal gevallen regelen.

http://www.sorag.nl/

Wie de gekozen studierichting niet langer ziet zitten, kan op de dienst studieadvies samen met een studiebegeleider bekijken wat fout is gelopen.

http://www.easy.be/jobs/studies/jobs_studies10.asp

Een groot percentage van de mislukte studenten doet een beroep op de studiebegeleiders om een nieuwe weg uit te stippelen.

http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/

Combinatiemogelijkheden


met ander, nevengeschikt substantief


  • studiebegeleider en studentenbegeleider

Studiebegeleiding gaat vooral over leren studeren, studiemethode, planning e.d. * Studentenbegeleiding is meer begeleiding van de student als persoon [...]. Je hebt wat aanpassingsproblemen, er zitten je een aantal dingen dwars, je hebt last van faalangst of voelt je depressief, praat erover met je studie- en studentenbegeleider.

http://www.lessius.eu/stk/studiebegeleiding.aspx,