studiecarrière


studiecarrière 1.0

carrière als student of als scholier; carrière van een student of van een scholier in het onderwijs; tijd die iemand als student of leerling heeft doorgebracht in het onderwijs, vaak met de bijgedachte aan de daarbij opgedane kennis en ervaring; tijd die men als student een studie of studies gevolgd heeft of als scholier schoolgegaan heeft; studieloopbaan
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare synoniem studieloopbaan.
Zie ook : studieloopbaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een studiecarrière…

is een carrière

  • [Betrokkene] is de loopbaan van een student of scholier in het onderwijs

    Algemene voorbeelden


    Aan het einde van je studiecarrière wordt in de meeste studierichtingen van je verwacht dat je een verhandeling schrijft en verdedigt. Daarbij komen een heleboel zaken kijken: keuze van het onderwerp, opzoekingswerk in de bibliotheek, onderzoek en natuurlijk ook het schrijven zelf.

    http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/

    Kinderen die het ASO volgen, kunnen nog alle kanten uit in hun studiecarrière.

    http://www.vlaamswoordenboek.be/definities/geschiedenis/12354,

    Voor een eerste inschrijving aan onze Alma Mater is de regel simpel: je plaatst een gouden ster. Voor elk nieuw academie-jaar dat je aanvangt plaats je een gouden ster als je het vorige jaar met vrucht hebt beëindigd of een zilveren ster als je geflest bent. De sterren moeten een indicatie zijn voor de andere commilitones en schachten om te weten in welk jaar je zit. De sterren worden van links naar rechts geplaatst zodat je studiecarrière door anderen normaal af te lezen is.

    http://www.vub.ac.be/student/keps/folklore.htm

    Als gevolg van het wetsvoorstel 'Studeren is investeren', is er door de Universiteit een stufiwizard gemaakt. Deze wizard verduidelijkt onder meer de plannen van Zijlstra en wat bijvoorbeeld de gevolgen kunnen zijn van een sociaal leenstelsel en de langstudeerboete. Zo worden er onder andere ook studiecarrières van fictieve studenten geschetst om het één en ander te verhelderen voor 'echte' studenten.

    http://www.studenten.net/studieleven/studeren/19684/de_gevolgen_van_de_langstudeerdersmaatregel_in_een_stufiwizard,

    De studiecarrière van politica Marianne Thyssen.

    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110601_074,

    Om te bepalen of en op welke wijze het aanbod van hogeropgeleide allochtonen verschilt van hogeropgeleide autochtonen, is een vergelijking gemaakt van de studiecarrières en cv's van hogeropgeleide allochtonen en autochtonen binnen de eerder genoemde afstudeerrichtingen.

    http://www.raadwerkinkomen.nl/CmsData/File/Hogeropgeleide%20allochtonen%20op%20weg%20naar%20werk,%20successen%20en%20belemmeringen,%20opgemaakt%20rapport.pdf,

    Dit jaar doet op het Beatrix College de docent-lector zijn intrede. Een primeur binnen het voortgezet onderwijs, met als doel uitval in de verdere studiecarrière van leerlingen terug te dringen.

    http://www.beatrixcollege.nl/BeatrixCollege2011/Nieuws/Brugnaaruniversiteitgaatuitvaltegen/tabid/711/Default.aspx,

    Hans Koelhuis, was aan het begin van zijn studiecarrière vooral geïnteresseerd in techniek en volgde een opleiding in deze richting.

    http://www.reconsul.nl/hans-koelhuis/,