suïcidetoerisme


suïcidetoerisme 1.0

(neologisme)

het reizen naar een specifiek land om daar euthanasie te plegen, bijvoorbeeld omdat het daar aan derden is toegestaan om hulp bij zelfdoding te bieden; toerisme omwille van het plegen van euthanasie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Suïcidetoerisme…

is toerisme

      Algemene voorbeelden


      De eerste Mars voor het Leven die volgende maand in de Zwitserse stad Zürich plaatsheeft, sluit noodgedwongen af met een openluchtdienst. De organisatoren klopten bij elf kerken in het centrum tevergeefs aan om onderdak [...]. De deelnemende organisaties stellen [...] dat Zwitserland sinds enkele jaren "een internationaal bekende bestemming voor suïcidetoerisme" is. Ze spreken de verwachting uit dat de druk op ernstig zieke ouderen zal toenemen en noemen dit "groot onrecht."

      Reformatorisch Dagblad,

      De autoriteiten in Zürich deden onlangs onderzoek naar de organisatie Dignitas die een zak gevuld met helium gebruikte om levens te beëindigen. De persoon raakt in coma en overlijdt bijna ogenblikkelijk. Een bijna honderd procent betrouwbare methode en niet illegaal, maar het deed veel Zwitsers aan gaskamers denken. De oprichter van Dignitas werd een mikpunt van Zwitserse kranten. Op zich steunen de Zwitsers in meerderheid het recht op een vrijwillig levenseinde, maar dit ging te ver. Autoriteiten proberen het suïcidetoerisme te ontmoedigen, door de hoeveelheden gifstof te beperken.

      http://www.consumed.nl/artikelen/24/,

      Woordfamilie


      Overige woordfamilieleden


      Etymologie


      Aard herkomst inheems of leenwoord
      Vroegste datering 2010
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal suicide tourism
      Betekenis in brontaal idem