te dien aanzien


te dien aanzien 1.0

(formeel; archaïsch)

met het oog op het genoemde; met het oog daarop; ten aanzien daarvan; in dat opzicht; ten opzichte daarvan; met betrekking daartoe; daarvoor; hiervoor

Algemene voorbeelden


De beroepsaanduiding biedt de rechtzoekenden geen waarborg voor kwalitatief goede rechtshulp. Zekerheid te dien aanzien te verschaffen en door bepaalde selectie tot kwaliteitsverbetering te geraken en een goede beroepsuitoefening te bevorderen werd door een aantal rechtskundige adviseurs gezien als een noodzakelijk streven, dat heeft geleid tot het oprichten van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs in 1928.

http://www.nvra.nl/

De liberale staatstheorie kent een fundamentele spanning waarop ik wat uitvoeriger inga omdat die in de Nederlandse literatuur vaak onvoldoende aandacht krijgt met als gevolg dat er te dien aanzien sprake is van een weinig consistent beleid.

http://www.ub.rug.nl/eldoc/dnpp/pp/vvd/lire/3901/p15_23.pdf

Ten aanzien van hoofdstuk 6 van de bouwverordening was geen speciale regeling ten aanzien van het toezicht op de naleving getroffen. Te dien aanzien geldt het hiervoor aangehaalde artikel 100 van de Woningwet.

http://www.edam-volendam.nl/

Wij tekenen bij het vorenstaande aan dat het gemeentebestuur naar ons oordeel op grond van genoemde combinatie van bekende feiten niet alleen in 2000 maar ook in de jaren daaraan voorafgaand speciale aandacht had moeten besteden aan de kerstversieringen. Dit had dienen te gebeuren door een gerichte controle en zo nodig andere acties. Dat dit niet of althans niet systematisch gebeurd is, is onderdeel van het bredere probleem dat de zorg voor de brandveiligheid en de uitvoering en toepassing van de regels te dien aanzien ernstig te wensen overlieten.

http://www.edam-volendam.nl/

De dames De R. en C., de heren K., De M. en Q. (vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties) willen erop wijzen dat de invoering van een vereenvoudigde procedure in geen geval afbreuk mag doen aan de belangen van veiligheid en volksgezondheid van de consument die hier worden besproken. Te dien aanzien, dringen zij, in het kader van een eventuele administratieve vereenvoudiging aan op de kapitale en beslissende rol van de Hoge Gezondheidsraad bij de identificatie van de risico's die inherent zijn aan het gebruik van het één of andere product in kwestie, rekening houdend met de doelstellingen van de wet op de productnormen en met dit ontwerp van besluit.

http://mineco.fgov.be/protection_consumer/councils/consumption/pdf_adviezen_1999/211nl.pdf,

De door de leverancier volgens zijn vormgeving te leveren of geleverde zaken zoals kopij, zetsel, ontwerptekeningen, modellen [...], litho's, films en soortgelijke produktie- en hulpmiddelen, evenmin als een tot het wezenlijke van die vormgeving behorend gedeelte daarvan, mogen, ook indien of voor zover op de vormgeving te dien aanzien geen auteursrecht of andere wettelijke bescherming voor de leverancier bestaat, niet zonder diens schriftelijke toestemming in het kader van enig productieproces worden verveelvoudigd.

http://www.getyourshirt.com/subpagina_overons.htm

Werd nationale identiteit hier lange tijd met argwaan bejegend, sinds de jaren 90 vindt ook te dien aanzien een omslag plaats die te herleiden valt tot een viertal factoren: de ontzuiling van onze samenleving, het in diskrediet raken van de links-libertaire stroming van de jaren 60 die nationale identiteit als een verouderde denkcategorie van de hand wees; de voltooiing van het proces van nationalisering van onze sociaal-democratische stroming die was ingezet in het beginselprogramma van de SDAP van 1937; en een hernieuwde nationale bewustwording als reactie op de groeiende invloed van Europese en mondiale integratie.

http://www.google.nl/search?q=cache:Zy8hrQpK-0sJ:www.civismundi.nl/S.W._Couwenberg._Multiculturaliteit_als_Nederlandse_traditie.doc+denkcategorie+site:.nl=nl=lang_nl