tussenseizoen


tussenseizoen 1.0

overgangsperiode tussen twee jaargetijden, vooral met bijgedachte aan de zich wijzigende weersomstandigheden; overgangsperiode tussen twee seizoenen

Semagram


Een tussenseizoen…

is een seizoen; is een periode; is een tijd

 • [Tijd] situeert zich op de overgang tussen twee seizoenen
 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt gekenmerkt door zich wijzigende weersomstandigheden, in positieve zin bijvoorbeeld bij de overgang van winter naar lente, en in negatieve zin bij de overgang van herfst naar winter
 • [Gevolg of resultaat] gaat gepaard met een aanpassing van de benodigde kleding

  Hoofdsemagram: seizoen


  Algemene voorbeelden


  Een jasje voor het tussenseizoen. U weet wel: het is te warm om een winterjas te dragen, maar 's morgens is het nog te koud voor een zomerjas.

  http://geni-just-c.blogspot.nl/2013/02/tussenseizoen.html,

  Het is een tussenseizoen, wat de Duitsers 'Vorfrühling' zouden noemen: geen knop is nog uitgekomen, de takken staan even naakt en zwart tegen de grauwe lucht als in de verstreken maanden; toch is het duidelijk dat het niet meer echt zal gaan vriezen.

  Het meesterstuk, Anna Enquist,

  Kledingtips voor het tussenseizoen. De zomermaanden lopen stilaan op hun einde, maar dat betekent natuurlijk niet meteen het einde voor je favoriete zomeritems [...]. Met een beetje behendigheid combineer je de herfsttrends moeiteloos met je zomerstukken.

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110826_119,

  Eén van de opvallendste veranderingen van het rijkswachtuniform is de introduktie van de zomerblouson. Deze vest, die sterk lijkt op die van de gemeentepolitie, is geschikt voor het tussenseizoen.

  De Standaard,

  De warme Golfstroom en de overheersende zuidwestenwind bezorgen Reykjavík en ruime omgeving een mild maar wisselvallig klimaat (temperatuur overdag gemiddeld 0° C in januari, 10° C in juli). Het noorden en oosten zijn iets kouder maar kennen beter weer. Voor tussenseizoen en zomer neem je het best lichte maar warme kleding en zeker een water- en luchtdichte jas mee.

  De Standaard,

  tussenseizoen 2.0

  ((vooral) in België, toerisme [toerisme])

  periode waarin het aantal toeristen of bezoekers dat zich naar een toeristische bestemming begeeft reeds hoger ligt dan in het laagseizoen maar nog relatief beperkt blijft tegenover het hoogseizoen, doorgaans in de maanden april of mei en juni, en, na het hoogseizoen, september en oktober; toeristische periode vlak voor of na het hoogseizoen

  Semagram


  Een tussenseizoen…

  is een seizoen; is een periode; is een tijd

    Algemene voorbeelden


    Hierna vindt u de tarieven voor de huur van een bungalow in 2013 [...]. Hoogseizoen: juli en augustus. Laagseizoen: november, december, januari, februari, maart. Tussenseizoen: april, mei, juni, september en oktober.

    http://www.degavers.be/public/verblijfsrecreatie/Bungalows/arrangementen/index.cfm,

    Prijzen per week. Laagseizoen € 700,00: 01 januari - 30 april. Tussenseizoen € 1.000,00: 01 mei - 30 juni. Hoogseizoen € 1.250,00: 01 juli - 31 augustus. Tussenseizoen € 1.000,00: 01 september - 30 september. Laagseizoen € 700,00: 01 oktober - 31 december.

    http://www.casalaperla.be/pdf/Kalender2013.pdf,

    Het tussenseizoen (april/mei en september) is verreweg het interessantst qua prijzen, maar de zomer heeft de middernachtszon als troef (de zon blijft 's nachts net onder de horizon hangen) en maart en oktober zijn de beste maanden om een glimp op te vangen van het noorderlicht.

    De Standaard,

    De overtocht Hamburg-Harwich kost in het hoogseizoen, dat bij Scandinavian Seaways heel kort is, per persoon in een vierpersoonshut 218 mark (4.490 fr.) en in het tussenseizoen 168 mark (3.460 fr.); dat komt neer op 5,13 fr. per gevaren kilometer.

    De Standaard,

    tussenseizoen 3.0

    (sport)

    periode tussen twee officiële wedstrijdseizoenen

    Semagram


    Een tussenseizoen…

    is een seizoen; is een periode; is een tijd

    • [Deel] bestaat vaak uit rusttijd en training en, bij het voetbal, tevens uit oefenwedstrijden en bekerwedstrijden
    • [Tijd] situeert zich tussen twee officiële wedstrijdseizoenen

     Hoofdsemagram: seizoen


     Algemene voorbeelden


     Hier weer de Nederlandse versie van het schema van het tussenseizoen [...]. 9 juli (za): Laatste reguliere competitiewedstrijd. 11 juli (ma): Financiële update. 12 juli (di): Playoffs. Halve finale divisie en eerste degradatiewedstrijd. 12 juli (di): Ieder team dat is uitgeschakeld voor playoffs, krijgt een oefenwedstrijd [...]. 30 juli (za): Eerste competitie wedstrijddag van het nieuwe seizoen! 1 augustus (ma): Financiële update. 2 augustus (di): NT Verkiezingen eindigen. Zorg dat je op tijd stemt! 2 augustus (di): Tweede competitie wedstrijddag van het nieuwe seizoen. 3 augustus (wo): Eerste BuzzerBeatersBesten wedstrijd van seizoen 17. 4 augustus (do): Eerste Nationale Bekerwedstrijd van seizoen 17.

     http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thread=189283&m=1,

     Programma RSCA tussenseizoen 2012-2013. De spelers en staf van de paars-witte A-kern genieten momenteel nog van hun welverdiende verlof, maar binnen een goeie twee weken gaat de voorbereiding op het seizoen 2012-2013 al van start [...]. Na de hervatting op maandag 18.06 zullen op donderdag 21 juni en vrijdag 22 juni de medische testen plaatsvinden. [...]. Op dinsdag 26 juni staat de eerste oefenmatch van het seizoen 2012-2013 op het programma [...]. [...]. Twee dagen later, op maandag 2 juli 2012, vertrekt Paars-Wit voor een week op stage naar het Oostenrijkse Saalfelden. Tijdens die stage zal op zondag 8 juli geoefend worden tegen Salzburg [...]. [...]. Op woensdag 18 juli zal een vriendschappelijke partij gespeeld worden op het veld van White Star Woluwe (20u).

     http://www.rsca.be/go/nl/article/31767/programma_rsca_tussenseizoen_2012-2013,

     Tussenseizoen op Club Brugge [...]. De voetbalcompetitie ligt even stil. Spelers genieten van hun welverdiende rust of maken zich klaar voor interlandvoetbal. Maar in en rond Jan Breydel wordt duchtig verder gewerkt ter voorbereiding van het nieuwe seizoen.

     http://blue-army.com/nieuws/2012/06/tussenseizoen-op-club-brugge-sfeervakken-in-samenwerking-met-blue-army,

     Laurent Jalabert werd gisteren voor de tweede keer op rij eindoverwinnaar van Parijs-Nice, de eerste rittenkoers van het seizoen van eerste kategorie [...]. Hij bevestigt daarmee zijn leidersplaats in de UCI-ranking. Tijdens het tussenseizoen zag het er voor de Fransman lang niet zo vanzelfsprekend uit. Half november, tijdens een van de dagelijkse oefentochtjes in de buurt van zijn woonplaats Mazamet, kwam hij nogal ongelukkig ten val.

     De Standaard,