twitteraarster


twitteraarster 1.0

(neologisme, netwerken [communicatie algemeen], internetplatformen)

meisje dat of vrouw die twittert; meisje dat of vrouw die communiceert op Twitter; Twittergebruikster

Semagram


Een twitteraarster…

is een vrouw; is een persoon

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is actief op het sociale netwerk Twitter
 • [Geslacht] is een meisje of een vrouw
 • [Activiteit of handeling] is iemand die twittert

  Algemene voorbeelden


  Enige tijd later hebben de twitteraarster en ik elkaar telefonisch gesproken en de strijdbijl begraven. In tegenstelling tot wat mevrouw Van Hertum her en der verkondigt is de twitteraarster in kwestie niet van Twitter verdwenen maar participeert zij thans onder een andere naam op Twitter.

  http://stopyvonnevanhertum.wordpress.com/2011/02/08/kwik-kwek-en-kwak/,

  Als aan de nachtelijke hemel van Twitter City de gele lichtbundel van de Grammaticale Radeloosheid oplicht, dan duikt de Taalprof zijn Taalprofgrot in, rukt hij de Taalprofzonnebril uit het foedraal, en snelt hij door de internetether naar de plek des taalkundigen onheils. Vannacht bereikte hem een noodkreet van een twitteraarster die vertwijfeld uitriep: 'Van redekundig ontleden bak ik niks'.

  http://taalprof.web-log.nl/taalprof/werkwoordelijk/,

  Oudste twitteraarster overlijdt op 104. Die had zich vergist denk ik: je mag toch tot 140?

  http://twitter.com/bertgabriels/status/19890219580,

  De twitterveiling, een initiatief van twitteraarster Jessica de Kok om geld in te zamelen voor de wederopbouw van scholen in Afghanistan, is een succes. Volgens De Kok is er in een week tijd bijna 27.000 euro opgehaald.

  http://www.depers.nl/binnenland/323776/Twitterveiling-groot-succes.html,

  Miley Cyrus was een fanatiek twitteraarster met ruim een miljoen volgers. Donderdag verdween ze plots van het microblog. Haar fans voeren sindsdien actie op Twitter om haar terug te krijgen, maar haar beslissing lijkt vast te staan.

  http://www.parool.nl/parool/nl/984/SHOWNIEUWS/article/detail/264246/2009/10/11/Miley-Cyrus-wil-nooit-meer-twitteren.dhtml,

  Sophie in 't Veld van D66, die gister ook werd verkozen tot "Webpoliticus van het jaar" toont zich ook een ervaren twitteraarster met een duidelijke combinatie van persoonlijke profilering, standpunten helder neerzetten én het gesprek aangaan, met tweets als "Eur Liberale fractie: VOOR Verdrag Lissabon, VOOR uitbreiding, VOOR vrij verkeer werknemers, TEGEN Gitmo, TEGEN doodstraf."

  http://blog.winkwaves.com/2009/05/31/wat-je-tweet-ben-je-zelf,

  'Googelen' is inmiddels een ingeburgerde term. 'Twitteren' wordt in sommige kringen ook vaak uitgesproken. Of die term de Dikke van Dale zal halen is nog maar de vraag. Twitteraarster Marloes Veldhuizen heeft zelf in ieder geval een poging gedaan om een aantal twittertermen in kaart te brengen.

  http://www.dutchcowboys.nl/web2dot0/11741,

  Na een tijdje verkassen we naar een restaurant in een werfkelder. Het getwitter gaat gewoon door. Het eten is lekker, de toetjes klinken veelbelovend en ze gaan zelfs in de fik. Er is alleen één heel grote MAAR... Déze twitteraarster heeft in die werfkelder geen bereik.

  http://stukjes.web-log.nl/stukjes/2007/09/blogborrel_2.html,

  Etymologie


  Aard herkomstinheems woord
  Vroegste datering2007