vakschool


vakschool 1.0

school waar men een opleiding kan volgen voor een vak; school voor een vakopleiding
Het woord is geen officiële naam voor het aangeduide type school. Meestal gaat het om een (lagere) middelbare school die beroepsonderwijs aanbiedt.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vakschool…

is een school

      Algemene voorbeelden


      Afgelopen maandag vond de introductie van de Noordelijke Kappersvakschool Meppel in het Threantcollege plaats. De oprichter van de kappersschool [...] sprak daarbij de woorden: 'De kappers in Meppel zullen niet zo blij zijn'. Maar klopt dit wel? Wat vinden de kappers eigenlijk van de komst van deze vakschool?

      Meppeler Courant,

      In 1945 telden Izegem en Emelgem [...] samen 118 schoenenfabrieken. Meer dan 5.000 arbeiders vonden toen een job in deze industrietak [...]. Door de snel evoluerende mechanisatie slonk het aantal arbeiders tot [...] 300 in 1991. De volledige mechanisatie had ook fatale gevolgen voor de Izegemse vakschool, die in 1981 de afdeling schoenmaken moest sluiten bij gebrek aan leerlingen. De afdeling schoenstiksters had al in 1978 de laatste diploma's uitgereikt.

      De Standaard,

      Na mijn militaire diensttijd heb ik eerst de 'vakschool voor bloemsierkunst' in Vught gevolgd, toen nog de enige plaats 'onder de grote rivieren' waar een vakopleiding bloemschikken mogelijk was.

      http://www.dutchfloraldesign.com/

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen