verkeersmoeder


verkeersmoeder 1.0

(transport, verkeer en reizen; onderwijs en opvoeding)

moeder die kinderen van de basisschool helpt bij het oversteken; oversteekmoeder

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een verkeersmoeder…

is een moeder; is een vrouw; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Een speciale dank ook aan Francisca, de verkeersmoeder voor de onderbouw. Na een paar jaar zal ze nu deze rol op zich gaan nemen voor de middenbouw.

      http://schoolplein.basisschooldepijler.nl/index.php/weekbrieven/197-weekbrief-36-28-mei-tm-1-juni-2012,

      En natuurlijk zorg ik ook dat ik word ingepland als verkeersmoeder. Leren fietsen en voorrang geven als je aan een doodlopende weg woont is nogal lastig, dus daarbij help ik mijn dochter (en de rest van de klas).

      http://www.koenenenco.nl/nl/branches/agri-en-tuinbouwteam/columns-martine-kruider/ik-ben-een-boem-boerin-en-overblijf-moeder,

      M'n schoonzusje was eerst verkeersmoeder met zo'n oranje jasje en een stopbord in d'r hand, maar deed dat zo goed dat ze promotie heeft gemaakt en mocht overblijven.

      http://partyflock.nl/topic/1017629:Overblijfmoeders.html,

      De getuigenis van alleen een verkeersbrigadier van de moederbrigade in Beek was voor kantonrechter mr. H. Engelen in Sittard niet voldoende om de vijftigjarige ir. J. K. uit Geulle voor een verkeersovertreding te veroordelen. Volgens de "verkeersmoeder" in Beek zou K. op 13 augustus in Beek door het rode stoplicht en daarna over een zebrapad zijn gereden waarover de verkeersbrigade juist vijf kinderen loodste.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010560420:mpeg21:a0145,

      Combinatiemogelijkheden


      met ander, nevengeschikt substantief


      • verkeersmoeders en verkeersvaders

      "Er zitten zoveel vaders de hele dag thuis. Die hebben echt wel een half uur per week over. Hoe meer verkeersmoeders en -vaders, hoe veiliger".

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:002913008:mpeg21:a00056,