vlogster


vlogster 1.0

(neologisme, internet)

vrouw die een videolog bijhoudt; vrouw met een vlog

Semagram


Een vlogster…

is een vrouw; is een persoon

 • [Geslacht] is een vrouw of meisje

  Hoofdsemagram: vlogger


  Algemene voorbeelden


  Charlene Rule, een Amerikaanse vlogster, verklaarde onlangs in The New York Times dat vloggen de verwezenlijking is van de droom van François Turffaut. Die schreef in 1957 dat de film van morgen alsmaar persoonlijker, individueler en autobiografischer zou worden. "Zoals een biecht of een dagboek. Jonge filmmakers zullen zich in de eerste persoon uitdrukken en ze zullen het hebben over de zaken die hen aanbelangen."

  De Morgen,

  Vanwege overweldigend succes komt Amerika's bekendste vlogster weer naar Nederland met haar LLYH-evenement en leert je alles over natuurlijk kroeshaar.

  http://www.jouwstylist.nl/blog/detail/hair-addict/vlogster-taren-guy-komt-naar-amsterdam,

  Corina Gutierez is een gehandicapte vlogster die het belangrijk vind dat je ondanks je handicap moet vooral blijven bewegen om gezond en fit te blijven.

  http://www.retecool.com/%E2%99%ABjingle-bell-jinge-bell-rock%E2%99%AB-wait-wut/,

  Hoi! Ik ben Marije, een vlot babbelende vlogster, en leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn youtube kanaal!

  https://www.youtube.com/user/willemijndg

  Combinatiemogelijkheden


  met ander, nevengeschikt substantief


  • blogster en vlogster

  In tegenstelling tot veel vloggers begon Vera Camilla met een eigen beauty blog, dat behoorlijk snel succesvol werd. Haar werd dan ook aanbevolen om 'op Youtube te gaan' en dat deed ze. Een aantal jaar later kan zij behoorlijk goed leven van haar werk als blog- en vlogster en heeft ze een mooi appartement in Amsterdam kunnen huren. Vera Camilla maakt overigens niet alleen filmpjes over make-up en kleding: ze wil voor haar kijkers ook een vriendin zijn en spreekt openhartig over haar leven. Zo maakte ze onlangs een video waarin ze vertelt dat zij zelf erg gepest werd en hoe haar kijkers, die daar misschien ook mee te maken hebben, daarmee om kunnen gaan.

  http://shinewereld.nl/de-spelers/veracamilla/,

  Woordfamilie


  Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


  • beautyvlogster

  Etymologie


  Aard herkomstinheems woord
  Vroegste datering2005