voetbaltalent


voetbaltalent 1.0

talent om goed te voetballen

Semagram


Voetbaltalent…

is een talent

 • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een talent in het voetballen

  Hoofdsemagram: talent


  Algemene voorbeelden


  De Wanadoo Challenge geeft jonge voetballers een droomkans: hun voetbaltalent tonen voor het oog van het voltallige publiek van een eredivisiewedstrijd, midden in het stadion van hun helden.

  http://www.wanadoo.nl/voetbal/wanadoo-challenge.html

  Wanneer de media hadden gezwegen, dan hadden die drie pareltjes uit Rio gewoon vakantie kunnen houden in Nederland. Dan was kinderhandel nooit ter sprake gekomen. Dan zou er nooit zijn gepraat over elfjarige Braziliaantjes die meer voetbaltalent zouden kunnen hebben dan Nederlandse kinderen.

  NRC,

  Bondscoach Marco van Basten zou eens een paar weken met jullie op pad moeten om te zien hoe je een team met karakter opbouwt. En het meest grappige is, er wordt helemaal niets geforceerd; kun je niet, dan volgende week weer, en ook niet iedereen heeft voetbaltalent, maar ze maken elkaar sterker en daardoor voetballen zij als team beter.

  http://www.scwoerden4.nl/wedstrijdverslagen.html

  voetbaltalent 2.0

  iemand die voetbaltalent heeft; iemand met voetbaltalent
  In het enkelvoud ook als collectivum voor 'personen met voetbaltalent'.

  Betekenisbetrekking


  metonymie
  Betrokken betekenissen1.0 : 2.0

  Semagram


  Een voetbaltalent…

  is een talent; is een persoon

  • [Toepassingsgebied of bereik] is een talent in het voetballen

   Hoofdsemagram: talent


   Algemene voorbeelden


   Youssouf Hersi Hassan lijkt een aanstormend voetbaltalent te zijn. In het voorjaar speelde de Dedemsvaarter al eens bij Ajax, volgend schooljaar vertrekt hij naar Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. Zelfs de landelijke pers besteedde deze week aandacht aan het voetbaltalent, afkomstig van SCD'83.

   Meppeler Courant,

   Dario is een voetbaltalent en hoopt ontdekt te worden om op die manier een beter leven voor zichzelf op te kunnen bouwen.

   http://www.ans-online.nl/uitgaan/filmrecensie/filmrecensie-linha-de-passe,

   Het centrum heeft vier grote opdrachten: het organizeren en omkaderen van trainingen en stages met het oog op wedstrijden van alle vertegenwoordigende elftallen; het promoten van voetbal door akties als straatvoetbal, strandvoetbal, voetbal in de Ardennen, voetbal op school; het opsporen van jeugdig voetbaltalent op regionaal en nationaal vlak; de nieuwe federale trainersschool op de voet brengen.

   De Standaard,

   En daarbij, zegt Ray Wimpel, is bij de speler van Internazionale het idee ontstaan 'dat er heel veel voetbaltalent is in Suriname en dat hij die jongens zou moeten opleiden'.

   http://www.cs.vu.nl/~nakisoen/suriname.htm,

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding


   • voetbaltalentje