vogelkundig


vogelkundig 1.0

betrekking hebbend op de vogelkunde (ornithologie); verband houdend met de vogelkunde; zich bezighoudend met de vogelkunde; ornithologisch

Algemene voorbeelden


Het Hof stelde namelijk vast dat, gelet op de vogelkundige betekenis van het gebied (o.a. een belangrijke pleisterplaats voor Nederlandse lepelaars op hun trekroute naar Afrika), het gebied als SBZ had moeten zijn aangewezen.

http://www.vzz.nl/

De definitie geeft weinig duidelijkheid over wat een gebied tot een te beschermen natuurmonument maakt. Uit de jurisprudentie blijkt dat in alle aanwijzingen een lijst is opgenomen van de bijzondere natuurwaarden die in een bepaald gebied voorkomen. Deze kunnen blijkens de hieronder opgenomen uitspraken zijn gelegen in afwisseling van verschillende landschappen en terreingesteldheden, het voorkomen van bijzondere flora of fauna of van ecologische en plantkundige waarden, de bijzondere betekenis in vogelkundig opzicht, de functie als broedgebied voor vogels [...], of dat het terrein een wezenlijk onderdeel van een bepaald landschapstype uitmaakt.

http://www.zwinkelsadvies.nl/,

Het is één van de mooiste kijkers die ik ken en voor vogelkundige toepassing uitstekend geschikt.

http://www.tvwg.nl/testrapporten/kijkers/leica-kijkers.htm