volkshogeschool


volkshogeschool 1.0

instelling die gefinancierd met overheidssubsidies vormingscursussen organiseert voor volwassenen; instelling voor volwassenenvorming

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een volkshogeschool…

is een instelling

      Algemene voorbeelden


      De Vlaamse minister van Cultuur [...] maakt vandaag [...] bekend of hij in 1997 nog extra middelen wil besteden aan sociaal-cultureel werk. Dat is de sector die uiteenlopende organisaties overkoepelt zoals vrouwenverenigingen, volkshogescholen, bonden van gepensioneerden en gehandicapten, enzovoort.

      De Standaard,

      Ook in Vlaanderen wordt wellicht slechts een klein percentage van de leesgroepen georganiseerd door bestaande instanties zoals culturele centra, openbare bibliotheken, het Davidsfonds, het CMBV, de KVLV, de universiteit van de derde leeftijd, volkshogescholen e.d.m.

      http://www.kantl.be/ctb/vanhoutte/pub/lezen.htm

      Sociaal-culturele vormingsinstellingen waarin ondergebracht worden: de volkshogescholen (nog één per regio), de gespecialiseerde vormingsinstellingen (thematisch), de syndicale vormingsinstellingen en de vormingsinstellingen voor personen met een handicap.

      http://www.gent.be/gent/bestuur/beleid/cultuur_als_dwarsligger.pdf,

      In de loop van 2002 werd dan ook, via een begeleidingsopdracht aan het steunpunt Socius, veel aandacht besteed aan de mogelijke oprichting van de volkshogescholen en de manier waarop de huidige vormingsinstellingen hierbij betrokken kunnen worden.

      http://www.poeziecentrum.be/pkrant/pk2601/dichterd.htm