vrijdagnacht


vrijdagnacht 1.0

nacht van vrijdag op zaterdag

Algemene voorbeelden


Snowplus [...] organiseert een 2-daagse skitrip richting die skigebied. Er wordt op vrijdagnacht 29 januari 2010 vertrokken richting de Vogezen en er worden 2 volledige dagen geskied.

http://www.wintersportgids.be/index.php/wintersportgids/article_archief?jaar=2010/,

De 20-jarige miss Zuid-Holland Irena Pantelic is de mooiste van ons land. Afgelopen vrijdagnacht werd zij uit twaalf missen, uit iedere Nederlandse provincie één, gekozen tot miss Nederland.

De Telegraaf,

Graafmachines houden de 800 bewoners van het landelijk gelegen gehucht, in de buurt van Thuin, de hele vrijdagnacht uit de slaap.

De Standaard,

Sedert vrijdagnacht is mijn stemming weer gevaarlijk gedaald.

Liliane, of De spiegelingen van leugen en liefde, Clem Schouwenaars,

Tot vrijdagnacht hebben we geprobeerd van Zuid-Afrika garanties voor onze veiligheid te krijgen.

De Standaard,

Voor het eerst werd er massaal gekampeerd en dat leverde duidelijk voor velen een quasi slapeloze vrijdagnacht op.

De Standaard,

Verleden vrijdagnacht maakten ze van de verwarring bij de ingangen gebruik om door een stropersgat in de draadversperring langs de kant van het Albertkanaal het domein te betreden.

Requiem voor de geitenmelker, Robin Hannelore,

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


  • 's vrijdagsnachts
  • 's vrijdagnachts

Huisbazen die hun huurders op straat willen zetten, moeten daarvoor de geijkte procedures doorlopen. "Maar we merken dat sommige eigenaars meer en meer voor de makkelijke weg kiezen", zegt Manuel Chiguero, straathoekwerker en ervaringsdeskundige in Brussel. "Ze stappen niét naar de vrederechter, geven de mensen géén kans om een nieuw onderdak te vinden. Ze wachten tot de huurder even weg is, vallen dan plots - meestal 's vrijdagnachts of in het weekend - het pand binnen, zetten de hele inboedel op straat en vervangen de sloten."

Het Nieuwsblad,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


vrijdagnacht 2.0

in de nacht van de vrijdag; 's vrijdagsnachts

Algemene voorbeelden


Vrijdagnacht was het onrustig in het uitgaansgebied van Purmerend. De politie moest meerdere malen in actie komen om opstootjes in de kiem te smoren en sprak van een gespannen sfeer.

http://www.webregio.nl/waterland/regionaal-nieuws/artikel/556894/gespannen-sfeer-op-koemarkt-purmerend.aspx,

Er was boe-geroep en applaus toen Arie Van Lysebeth, de voorzitter van de jury, vrijdagnacht in aanwezigheid van Koningin Fabiola, de naam van de winnaar van de derde Koningin Elisabethwedstrijd voor Zang bekendmaakte.

De Standaard,

Een bestelbus is vrijdagnacht van een aanhanger gevallen en op het wegdek van de A-28 terechtgekomen.

Meppeler Courant,

Sommige zaken moet je ontvangen, die kun je niet pakken. Dat was kort en bondig de stelling waarmee hulpbisschop Everard de Jong van Roermond vrijdagnacht het standpunt van de katholieke kerk ten opzicht van IVF samenvatte.

http://www.technologiefestival.nl/geheleverslag.pdf,

Aan de Albert II-laan in Brussel hebben een tiental travestieprostituees vrijdagnacht een auto, met 4 Fransen erin, aangevallen en vernield.

Gazet van Antwerpen,

Een 23-jarige Hoogevener reed vrijdagnacht zijn auto total loss tegen een boom op de Hoofdstraat in die plaats.

Meppeler Courant,

Het dienstcontract stelde uitdrukkelijk: ze zouden vrijdagnacht uit Mexico naar New York komen om zaterdag en zondag te werken, en zondagavond keerden ze weer naar Mexico-Stad terug.

De grens van glas, Carlos Fuentes,