werkonbekwaamheid


werkonbekwaamheid 1.0

((vooral) in België)

het werkonbekwaam zijn; het niet in staat zijn om arbeid of werk te verrichten; onbekwaamheid voor het verrichten van arbeid of werk; arbeidsongeschiktheid

Semagram (extra betekenisinformatie)


Werkonbekwaamheid…

is onbekwaamheid

      Algemene voorbeelden


      Hebt u nu pijnklachten? Gaan ze over wanneer u een tijd niet werkt? Zorg dat deze klachten geen ziekte worden die leidt tot werkonbekwaamheid.

      http://www.mloz.be/cgi-bin/iesnl/iesgen.cgi?page=http://www.mloz.be/nl/ies/brochures/br32.html

      En ja, ze gaf les aan de UIA, is er nog wetenschappelijk onderzoeker, heeft destijds mee de nascholing van huisartsen georganiseerd, stelde de vragen op voor een grootscheeps onderzoek over werkonbekwaamheid, slaagde in Nederland in een doctoraat over het functioneren van vrouwelijke en mannelijke artsen, werkte met het Instituut voor Tropische Geneeskunde mee aan een trainingspakket voor de opvang van aidspatiënten.

      De Standaard,

      Voor wie leeft van een overlevingspensioen en de daarbij toegelaten arbeid, cumul toelaten met het vervangingsinkomen in geval van werkonbekwaamheid of onvrijwillige werkloosheid.

      http://www.agalev.be/programma2003/index.html

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • definitieve werkonbekwaamheid
      • tijdelijke werkonbekwaamheden

      "De aanklacht kan niet anders luiden dan opzettelijke slagen en verwondingen?" "Dat zal wel. Iedereen heeft de tv-beelden gezien. De rechtbank aanvaardt die als bewijsmateriaal." "De strafmaat is dan navenant?" "Inderdaad. Die kan oplopen van 6 maanden tot 5 jaar, afhankelijk van het feit of de slagen een tijdelijke dan wel een definitieve werkonbekwaamheid tot gevolg hebben."

      De Standaard,

      Een zelfstandige carrossier is aangetast door tijdelijke werkonbekwaamheden die een weerslag hebben op zijn beroepsaktiviteiten en zijn ekonomische waarde.

      https://www.stradalex.com/nl,

      Vaste verbindingen


      werkonbekwaamheid 1.1

      ((vooral) in België)

      periode van werkonbekwaamheid; periode dat men niet in staat is om te werken

      Betekenisbetrekking


      metonymie
      Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

      Algemene voorbeelden


      Het slachtoffer probeerde zich nog tegen de diefstal te verzetten en bezeerde zich daarbij aan de rechter middenvinger, met een werkonbekwaamheid van minstens vier weken tot gevolg.

      Gazet van Antwerpen,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • langdurige werkonbekwaamheid
      • tijdelijke werkonbekwaamheid
      • langere werkonbekwaamheden

      Ook voor hepatitis A kan de preventie echter niet beperkt blijven tot de vaccinatie van reizigers, gelet op het groot aantal gevallen bij niet-reizigers en de langdurige werkonbekwaamheid bij de aangetaste patiënten.

      De Standaard,

      Advocaat S. legde conclusies neer en pleitte de opschorting van vervolging voor de betichting van slagen en verwondingen met tijdelijke werkonbekwaamheid als gevolg.

      De Standaard,

      Behalve een stijgend aantal arbeidswegongevallen stellen verzekeraars ook almaar vaker ernstigere letsels vast bij hun verzekeringsnemers. Dit met alle gevolgen van dien voor de slachtoffers, uiteraard, maar ook voor de werkgever die door langere werkonbekwaamheden zijn dagelijkse werking gecompromitteerd ziet.

      https://www.insurance-architects.be/nl/nieuws/hoe-beinvloedt-de-nieuwe-mobiliteit-uw-verzekeringen,