werktoerist


werktoerist 1.0

((vooral) in Nederland, neologisme)

iemand die voor een bepaalde tijd naar het buitenland gaat om daar zowel te werken als vakantie te houden

Semagram


Een werktoerist…

is een toerist; is een persoon

 • [Activiteit of handeling] gaat naar een ander land om daar zowel vakantie te houden als te werken

  Hoofdsemagram: toerist


  Algemene voorbeelden


  Ook bij het Park Hotel en bij Hostellerie Vijfwegen bevestigen ze de trend van de 'werktoeristen'. 'Tijdens de weekdagen moeten we het inderdaad hebben van de firma's uit onze regio, die hier plaatsen reserveren voor bepaalde werknemers', zegt receptiemedewerkster Nele Verstraete.

  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BK3D6UUG,

  Om te mogen werken in Australie moet je bijvoorbeeld een working holiday visa hebben. Dan mag je 1 jaar in het land zijn en werken [...]. Slaapplekken zullen veelal hostels zijn die je ter plekke regelt of een paar dagen van te voren reserveert. Als je ergens langer gaat blijven kan je soms met andere werktoeristen een flatje huren.

  http://www.aroundtheglobe.nl/messageboard/sxm-word-het-niet-backpacken-hoe-gaat-dat-t2367.html,

  Nieuw-Zeeland verwelkomt meer jonge 'werktoeristen'. Nieuw-Zeeland gooit de grenzen open voor jonge Nederlanders die maximaal twaalf maanden lang werk en vakantie willen combineren in Aotearora (het Land van de Lange Witte Wolk). Iedereen tussen 18 en 30 jaar, die aan bepaalde voorwaarden voldoet, is welkom.

  De Telegraaf,

  Combinatiemogelijkheden


  voorafgegaan door als


  • als werktoerist

  Ik vind het gewoon respectloos om illegaal ergens in een land te gaan werken. Er zijn niet voor niets ingangsregels in een land. We lopen hier ook te zeiken op uitkeringstrekkers en illegalen, dan is het niet eerlijk als je dan in Oz maar lekker als illegaal banen gaat wegkapen voor anderen die wel gewoon als eerlijke werktoerist daar komen.

  http://forum.fok.nl/topic/365910/12/25,

  Etymologie


  Aard herkomstinheems woord
  Vroegste datering2004