wetenswaardigheid


wetenswaardigheid 1.0

iets wat waard is om geweten te worden; iets wat het weten of kennen waard is; iets wetenswaardigs; iets interessants; iets belangwekkends

Semagram


Een wetenswaardigheid…

is een feit

 • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is zo bijzonder dat het het waard is om geweten of gekend te worden

  Algemene voorbeelden


  De pagina's zijn overzichtelijk opgedeeld in weken. U bepaalt vooraf wat uw budget is en achteraf kunt u zien hoe u het hebt gedaan. Waardoor u inzicht krijgt in uw financiële situatie en wat u kunt veranderen of verbeteren. Handige tips en wetenswaardigheden waar u uw voordeel mee kunt doen.

  http://www.fo2011.nl/,

  De meest macabere wetenswaardigheden werden door Stheins en haar collega's verwerkt in de voorstelling.

  Haagsche Courant,

  Het lijkt wel alsof het leven van Willem-Alexander en Máxima één aaneenschakeling van vakanties is. Wetenswaardigheid: wie van beiden is er beter op de latten?

  ANP,

  In zijn vergelijking van de vooruitgang in de kookkunst met die in de sekskunst bijvoorbeeld benut hij vele opmerkelijke gegevens. Er zijn boeren in de Andes die de smaken van driehonderd soorten aardappels uit elkaar kunnen houden; en er was eens een Chinese aanzienlijke die de borsten van vrouwen zoog in de hoop dat hij de leeftijd van 180 jaar zou halen. Wetenswaardigheden zijn er altijd, maar hoe verklaard kan worden dat Zeldin more progress waarneemt in de keuken dan in het bed, daar komt de lezer niet achter, waarschijnlijk ook degenen niet die alle boeken leest waar Zeldin mee aankomt.

  NRC,

  Op de officiële oerversie, twee weken na de première opgenomen, wordt 'Summertime' gezongen door de blanke vocaliste Helen Jepson, want het leek Gershwin in commercieel opzicht niet verstandig zijn nieuwe nummers op de platenmarkt te lanceren via de zwarte (en goeddeels onbekende) artiesten die op dat moment in Porgy & Bess op het toneel stonden. Een soortgelijke wetenswaardigheid betreft de populaire verfilming uit 1959, waarin 'Summertime' ogenschijnlijk werd gezongen door de actrice Diahann Carroll.

  NRC,

  Tevens ontvangen leden, naast het algemene ledenorgaan van de NVBS, ons eigen kwartaalblad 'Zichtbericht'. Hierin staan nieuws, wetenswaardigheden en ervaringen centraal.

  http://www.xs4all.nl/~nvbs/

  Vervolgens wordt de aandacht besteed aan het produktieproces, waarna tenslotte enige aardige wetenswaardigheden betreffende de Nederlandse sigaar worden behandeld.

  http://WWW.SIGAAR.NL/,

  Ieder jaar weer verschenen er tientallen uitgaven die zich richtten tot een bepaalde bevolkingsgroep: zakenlieden, militairen, vrouwen [...], boeren, liefhebbers van de schone letteren, noem maar op. Niet de kalender of de praktische onderdelen waren in dit opzicht onderscheidend, maar het bijwerk, ofwel mengelwerk. Dit bestond uit verhalen, gedichten, liedjes, kronieken, moppen, raadsels en wetenswaardigheden, toegespitst op de doelgroep.

  http://www.kb.nl/kb/resources/frameset_galerie.html

  Honderden clips waren er reeds opgenomen - een wetenswaardigheid die hem in verwarring had gebracht.

  De houdgreep, Joost Zwagerman,

  Toen, op een zondagmorgen, mijn ouders lagen nog in bed, zag ik een cartoon in het weekblad De Uitkijk, waar mijn vader op geabonneerd was om de wetenswaardigheden: een mannetje stond verbaasd te kijken naar menselijke voetafdrukken die over het plafond van een kamer liepen.

  Veertig. Drie verhalen, Kees van Kooten,

  't Zijn grotendeels overbodige wetenswaardigheden, die het Guinness Book of Records levert en waarschijnlijk zijn ze daarom eigenlijk ook wel poëtisch.

  Ik draag geen helm met vederbos, W.F. Hermans,

  De geschiedenis heeft inderdaad veel van het genadeloze monster waar Chalmers het over heeft [...]. We zitten er aan vast als aan iets onvermijdelijks en noodzakelijks. Zij is onvermijdelijk omdat zij iets is als de botten in een lichaam; tegelijk met de fysieke groei van een lichaam stapelt zich de ene handige wetenswaardigheid op de andere, gaat verbindingen aan en samen maken ze uiteindelijk wat iemand weet.

  Alles moet over, Carel Peeters,

  Combinatiemogelijkheden


  als object bij een werkwoord


  • wetenswaardigheden kennen
  • wetenswaardigheden lezen
  • wetenswaardigheden mededelen
  • wetenswaardigheden te weten komen
  • wetenswaardigheden uitwisselen
  • wetenswaardigheden vermelden
  • wetenswaardigheden vernemen
  • wetenswaardigheden vertellen
  • wetenswaardigheden zien

  Een commentaartrack is niet aanwezig, maar je kan wel een alternatief ondertitelingsspoor "Toontown Confidential" kiezen, waardoor je tijdens de film een hoop interessante wetenswaardigheden kan te weten komen.

  http://www.dvdinfo.be/bespreking.cfm?reviewnr=890,

  We waarborgen een volledige service en ervaren gidsen die het land en zijn wetenswaardigheden kennen en de taal spreken.

  De Standaard,

  Zijn verteltrant: de lezer bij de hand nemen en hem en passant interessante wetenswaardigheden meedelen over wat hij onderweg zoal tegenkomt, doet het goed in zijn populair-wetenschappelijke, archeologische verkenningen, maar in Funérailles verstoren ze de verhaallijn evenzeer als eindeloze natuurbeschrijvingen in middelmatige negentiende-eeuwse romans.

  NRC,

  In deze nieuwsbrief [...] zijn er nóg meer verslagen, (reis)ervaringen en andere wetenswaardigheden te lezen dan jullie tot nu toe gewend zijn.

  http://www.ou.nl/open/vor/VPO/_index.htm,

  Op deze pagina hopen wij regelmatig tips en wetenswaardigheden te vermelden die te maken hebben met training en techniek.

  http://www.geocities.com/turncentrum_twente/

  'Heb je nog nieuwe wetenswaardigheden te vertellen?' vraagt hij.

  De jongen die alles goed wou denken, Ben Faccini,

  Eind 1999 is er door Raymond Emmen en Richard van Zon een eerste cursus presenteren en elementaire techniek verzorgd voor een 15-tal vrijwilligers welke positief afgesloten is met de uitreiking van een certificaat van deelname. Door Rinus Krijnen is een Web-site op het internet gemaakt. Daarop zijn alle wetenswaardigheden te zien.

  http://www.radio0162.nl/

  Vijfdaags evenement met antieke motoren trekt veel bekijks. Oudjes strijken neer in Havelte [...]. Oude bekenden ontmoeten elkaar in Havelte en bewonderend worden de machines bekeken en wetenswaardigheden uitgewisseld.

  Meppeler Courant,

  Zo zaten wij dan als elkanders slachtoffer tegenover elkaar, beleefd converserend, wetenswaardigheden uitwisselend, waarbij hij me nog uitvoerig verslag deed over de ontberingen door hem en zijn familie ondergaan tijdens de vlucht naar het westen voor de oprukkende Russische legers uit.

  Een zwervend bestaan, Bob den Uyl,

  Met de paardentram een vijftal typische kroegen bezoeken, en onderweg nog wat historische wetenswaardigheden vernemen van een ervaren gids. Dat is het nieuw toeristisch aanbod waarmee een paar Mechelse stadsgidsen en koetsier Eddy Delissen mikken op verenigingen, bedrijven en andere groeperingen.

  De Standaard,

  Al deze wetenswaardigheden vertelde de heer Matrat, directeur van het Centre Culturel Français in Groningen, aan de leden van de Alliance Française donderdagavond tijdens een buitengewoon boeiende lezing.

  Meppeler Courant,

  met adjectief ervoor


  • algemene wetenswaardigheden
  • andere wetenswaardigheden
  • biografische wetenswaardigheden
  • historische wetenswaardigheden
  • leuke wetenswaardigheden
  • persoonlijke wetenswaardigheden
  • praktische wetenswaardigheden
  • sociologische wetenswaardigheden
  • statistische wetenswaardigheden
  • technische wetenswaardigheden
  • tragische wetenswaardigheden
  • een belangrijke wetenswaardigheid
  • de belangrijkste wetenswaardigheden
  • als belangrijkste wetenswaardigheid

  Hij geeft er de voorkeur aan in Rome wat gewijde lucht te gaan opsnuiven. Veel meer dan reeds bekende feiten, algemene wetenswaardigheden en losstaande verhalen levert dat niet op.

  De Standaard,

  De passages die hem een paar dagen geleden nog de haren te berge deden rijzen, zijn nu banale verwoordingen geworden van interacties, afspraken en algemene wetenswaardigheden.

  Open gelijk een mond, Jeroen Olyslaegers,

  Aangezien het gemeentearchief vanaf 1939 geen persoonsgegevens bezit, is het belangrijk om zelf binnen de familie gegevens op te sporen die nog beschikbaar zijn van bijvoorbeeld ouders en grootouders. Hierbij kan men denken aan plaats en datum van geboorte, overlijden en huwelijk, namen van getuigen en andere wetenswaardigheden.

  http://archief.venlo.nl/

  Een voertuig kannibalizeren is een gestolen auto ontmantelen en de onderdelen afzonderlijk verkopen. Deze en andere wetenswaardigheden staan te lezen in Verkeerslexicon, een uitgave van Kluwer Editorial.

  De Standaard,

  Een vervolging voor het Hof van Assisen, zelfs al is de schrijver onbekend of heeft hij zijn woonplaats niet in België, is quasi uit te sluiten. Voor de uitgever kan dit echter een belangrijke wetenswaardigheid zijn.

  http://www.law.kuleuven.ac.be/jura/33n4/dupont.htm

  Als belangrijkste wetenswaardigheid kondigt Borussia de terugkeer van Sammer en doelpuntenmaker Riedl na een lange afwezigheid wegens blessures aan.

  De Standaard,

  Terwijl de huidige voorzitter het notulenboek tevoorschijn haalt, somt hij de belangrijkste wetenswaardigheden over de club nog even op.

  Meppeler Courant,

  Glorie en tragiek van het voetbal brengt een collage van gebeurtenissen, anekdoten en biografische wetenswaardigheden.

  De Standaard,

  Bertus Schut, penningmeester van Stichting Oud Meppel vertelt over de historische wetenswaardigheden.

  Meppeler Courant,

  Uit één brief leerde ik dat ik de Vasa voorbarig had laten kapseizen, uit een andere dat bij Maleisië niet de Nelson maar twee andere prachtstukken van de Britse vloot waren gezonken, en nog een paar historische wetenswaardigheden, en één lezer schreef me dat hij de meeste zeekastelen uit die tijd nog in zijn verzameling Viking-modellen heeft.

  NRC,

  Bovendien richtten zij zich in diezelfde tijd tot hun neefjes van de PID in Haarlem met het verzoek om inlichtingen over de familie van Greetje Bedier en leuke wetenswaardigheden uit haar Haarlemse jeugdjaren.

  http://www.stelling.nl/kleintje/324/Mierlo.htm,

  Hier is ook een kaart met de uitbreidingen van de luchthaven te vinden, evenals informatie en leuke wetenswaardigheden per gemeente.

  http://www.schiphol.nl/media/pdf/jaarverslag/2000_rapport_omgevings_nl.pdf,

  Het moet mogelijk zijn om een aantal persoonlijke wetenswaardigheden aan te leveren; zodoende vormt zich een soort levensbeschrijving met voornamelijk anekdotes over de afzonderlijke familieleden.

  http://www.aukejans.com/

  Wie heeft reeds de GR20 bewandeld en kan ons daarover nuttige informatie bezorgen wat betreft de moeilijkste etappes, overnachtingen in gîtes en andere praktische wetenswaardigheden over deze tocht.

  De Standaard,

  Het blad biedt namelijk ruimte voor informatie van beide verenigingen en voor sociologische wetenswaardigheden die zowel voor leden van Qui Bono? als voor leden van James interessant kunnen zijn.

  http://www.pscw.uva.nl/sociosite/MOKUM/index.html,

  Verplaetse vermeldt ook enkele statistische wetenswaardigheden die hij aan zijn economisch model ontleent.

  De Standaard,

  Hoewel het hier slechts een reisje van twee weken betrof [...], is het een adembenemend verslag geworden vol interessante observaties, gedachten en unieke technische wetenswaardigheden als jodelende sonars, die op dikke, gele vissen lijken en door de hele bemanning worden vertroeteld, een geweldige knalpot, die elke tien seconden afgaat en zulke enorme dreunen aan het water verkoopt dat de geluidssignalen wel een kilometer doordringen in de zeebodem, en ook een lange hydrofoon-'serpentine' van honderden meters doorschijnend plastic buis gevuld met veelkleurige draden, die achter het schip wordt aangetrokken om de echo's op te vangen.

  NRC,

  Al deze herinneringen vulden de auteurs aan met pittige, maar soms ook tragische wetenswaardigheden uit het schoolarchief.

  http://www.depanne.be/Bestuur/pages/nieuws/DetNieuws.asp?cntNieuws=145

  (In pleonastisch gebruik.)
  • boeiende wetenswaardigheden
  • interessante wetenswaardigheden
  • een belangwekkende wetenswaardigheid
  • een interessante wetenswaardigheid

  Mijn vader vertelde me allerlei interessante wetenswaardigheden over New York en over zijn kleurrijke vriendenkring aldaar.

  Bulgaar in Wassenaar, Michael Eenhoorn,

  Een matroos van de Beagle bond een steen om de nek van een zeeleguaan en wierp hem aan een touw in zee. Na een uur haalde hij het dier weer op. Het bleek nog normaal te leven. We weten nu dat dat komt doordat het hart vrijwel stilstaat, zodat het dier - vooral als het geen bewegingen uitvoert - heel weinig energie en zuurstof gebruikt. Maar los van deze interessante wetenswaardigheid is de kwaadaardigheid van de matroos typerend voor de houding van de mens t.o.v. de natuur.

  Het principe van nieuwsgierigheid, Dick Hillenius,

  Dienstboden worden tegenwoordig niet meer gehouden; het denkbeeld heeft nu voor ons zelfs de bijsmaak van een archaïsche wantoestand, maar dat is nog maar betrekkelijk kort. Er is daarover een interessante wetenswaardigheid te vinden in het geschrift van Albert Speer, die bekeerde zondaar over wie in een of andere hemel meer vreugde moet heersen dan over tien rechtvaardigen.

  De dronken kanarie, Jan Gerhard Toonder,

  De agenten bekeken mij alsof ik een belangwekkende wetenswaardigheid in petto had.

  Mank, Herman Brusselmans,

  In dit artikel vindt u nog veel meer boeiende wetenswaardigheden, feiten en tips over deze bijzondere vrucht.

  http://members1.chello.nl/~g.dubois/banaan2-w.html,

  met substantief ervoor


  • een aantal wetenswaardigheden

  Sauna's en beautybehandelingen zijn zeer in trek. Een aantal wetenswaardigheden over deze centra en de mogelijke kuren treft u in de cursus aan.

  http://www.nhabelgium.com/Cursusaanbod/Vrije_Tijd_en_Hobby/schoonheid/schoonheid_ro.htm

  De Nieuwsbrief komt in maart en september uit, en bestaat uit een dubbelzijdig A4-tje. Hierop staat het laatste nieuws, en een aantal wetenswaardigheden, die afhankelijk zijn van het seizoen.

  http://hklinken.www.cistron.nl/kinderboerderij.htm,

  met voorzetselgroep


  Voorzetsel: over

  • wetenswaardigheden over iets
  • een wetenswaardigheid over iets
  • wetenswaardigheden over iemand

  Deze nieuwsbrief bevat naast informatie over de activiteiten van het project tevens wetenswaardigheden over andere initiatieven ten behoeve van de Drentse zakenvrouw.

  Meppeler Courant,

  Daarnaast is het handig om op één plek allerhande praktische informatie en wetenswaardigheden over de museale wereld te kunnen vinden.

  http://www.collectie.nl/website/informatie.nsf/homepage/informatie?opendocument

  Op de terugweg was Toni aanvankelijk vrij opgewekt, opgelucht omdat zij bevrijd was van de anderen, maar toen Pierre, die overvallen werd door afgrondelijke treurnis, een hele tijd niets zei, of uit de gids wetenswaardigheden over de voorbijrazende stadjes voorlas, praatte zij uitsluitend tegen de andere weggebruikers.

  Het jaar van de kreeft, Hugo Claus,

  Vertel een wetenswaardigheid over die bloem en noem terloops de naam.

  http://www.videofilmer.nl/,

  Deze pagina bevat wetenswaardigheden met betrekking tot A. den Doolaard en fungeert als archief voor oudere berichten van de homepage.

  http://adendoolaard.tripod.com/id14.html

  Voorzetsel: uit

  • wetenswaardigheden uit iets

  Nog voordat jongeren de leeftijd hebben bereikt waarop zij mogen deelnemen aan het gemotoriseerd verkeer, worden zij momenteel op de Verkeersmarkt in Schouwburg Ogterop gewezen op misvattingen en gevaren en krijgen ze een speelse bijscholing in andere wetenswaardigheden uit de dagelijkse verkeerspraktijk.

  Meppeler Courant,

  Ze regisseert nu onder meer de Boerengroep in Wageningen, een theatergroep die in een toneelproduktie aan boer en burger problemen en wetenswaardigheden uit de landbouw vertelt.

  Meppeler Courant,

  Op iedere sectie is ook een nieuwsgedeelte aanwezig met wetenswaardigheden uit het vakgebied.

  http://medischcontact.artsennet.nl/content/dossiers/213034414/50202/AMGATE_6059_138_TICH_R1069531295999644/,

  Voorzetsel: van

  • wetenswaardigheden van iets
  • wetenswaardigheden van iemand

  Tevens wordt ieder jaar een almanak uitgebracht waarin alle wetenswaardigheden van de vereniging zijn opgenomen.

  http://www.nonomes.nl/index2.htm

  Kinderen die in het weekend naar huis gaan, krijgen een schrift mee (afhankeljk van hun leeftijd) waarin de wetenswaardigheden van de week staan vermeld, zodat ouders/verzorgers op de hoogte zijn van wat het kind tijdens de week allemaal heeft gedaan.

  http://www.effatha.nl/residentielezorg/

  Alle wetenswaardigheden van het voormalige eiland komen tijdens de wandeling aan de orde.

  Meppeler Courant,

  Maar toch, met weemoed denk je terug aan hoe het vroeger in zo'n geneesmiddelenfabriek is geweest. Zeker als je kennis neemt van de wetenswaardigheden van iemand die jarenlang, vanaf 1929, in zo'n fabriek heeft gewerkt.

  Meppeler Courant,

  Dit aktieverslag is een mix van het ooggetuigenverslag van de snelle Bob van Koekoeroe Reedio uit Leiden, wetenswaardigheden van Kristel en observaties van Jan Kees.

  http://www.antenna.nl/deeez/s26utreg.html

  in voorzetselgroep


  • een boek met wetenswaardigheden
  • een boekje met wetenswaardigheden
  • een nieuwsbrief met wetenswaardigheden
  • een tekst met wetenswaardigheden
  • een verhaal met wetenswaardigheden
  • iets doorspekken met wetenswaardigheden
  • een opsomming van wetenswaardigheden
  • een verzameling van wetenswaardigheden
  • tal van wetenswaardigheden

  In dit plan wordt de dagtoerist wegwijs gemaakt in de acht verschillende landschappen in de regio door middel van een boekje met wetenswaardigheden over de natuur en haar historie, een bebordingssysteem en folder- en kaartmateriaal.

  Meppeler Courant,

  Wian is inmiddels ook al in het bezit van enkele landkaarten en boekjes met wetenswaardigheden over Zuid-Afrika.

  Meppeler Courant,

  Een routeboekje met wetenswaardigheden wijst de weg.

  Meppeler Courant,

  De beelden worden ondersteund door gesproken tekst met wetenswaardigheden over de woning.

  Meppeler Courant,

  Wat begon als een lesbrief is uitgegroeid tot een 96 pagina's tellend boek vol met wetenswaardigheden, opdrachten voor de leerlingen en illustraties.

  Meppeler Courant,

  Bijna alle DC's geven een Nieuwsbrief uit met wetenswaardigheden over de flora in hun gebied.

  http://www.floron.nl/downloads/FloronJV2000.pdf

  Geen opsomming van wetenswaardigheden, maar een spannend verhaal van ongeveer 50 pagina's geschreven door Niels Rood.

  NRC,

  In het boek, een map met onder meer verzamelingen van wetenswaardigheden over de brandweer en krantenartikelen en foto's van branden, zit toch zo'n twee jaar intensieve research en knutselwerkzaamheden.

  Meppeler Courant,

  Zo zijn er tal van wetenswaardigheden op velerlei gebied te vinden voor de liefhebber van de geschiedenis van Staphorst en Rouveen.

  Meppeler Courant,

  Voor liefhebbers van cichliden is er het blad Cichlidae van de Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers, voor de plantenliefhebbers het blad van de WAP wat staat voor Werkgroep Aquatische Planten en voor vijverliefhebbers tenslotte is er nog De Watertuin, dus voor elk wat wils. De vereniging zelf geeft ook nog een blad uit dat iedere maand verschijnt met tal van wetenswaardigheden.

  http://home.wish.net/~avhoogvliet/Frame.htm

  Hij koos niet voor een louter zakelijke aanpak, maar doorspekte zijn verhaal met anekdoten en wetenswaardigheden die de geschiedenis van het plein in een bredere context plaatsen.

  De Standaard,

  met telwoord ervoor


  • meer wetenswaardigheden
  • veel wetenswaardigheden
  • vele wetenswaardigheden

  In het kader van dit rapport gebruiken wij de definitie van Egbert de Smet uit zijn cursus voor de Speciale Licentie Informatie- en bibliotheekwetenschap: Informatie bestaat uit een of meer wetenswaardigheden die geconcretiseerd worden in een taaluiting en gematerialiseerd als gestructureerde data, zodanig dat de potentie aanwezig is door middel van communicatie of perceptie tot kennis te leiden.

  (onbekend) ,

  Er is geen land ter wereld waar meer wetenswaardigheden over het heilzame en het gezonde op de voedselverpakkingen te lezen staan.

  NRC,

  Veel wetenswaardigheden liggen echter nog besloten in de archieven van het Gemeente Archief Diemen.

  http://www.historischekringdiemen.nl/

  Fans van Jay Leno, The Rolling Stones of Jiskefet vinden op het Internet veel wetenswaardigheden over hun helden.

  http://www.donboscohoboken.be/cursus/

  Onze boodschap luidt alvast: hartelijk bedankt voor dit toffe gesprek en voor de vele wetenswaardigheden.

  http://www.meetmagic.yucom.be/jay.htm

  Bovendien krijgt men in de meeste deelnemende zaken bij besteding van een bepaald bedrag een leuk geïllustreerd boekje cadeau, met vele wetenswaardigheden en aardigheden over bodyfashion, getiteld 'Nederland laat z'n beste kant zien'.

  Meppeler Courant,

  met onbepaald voornaamwoord


  • alle wetenswaardigheden
  • allerlei wetenswaardigheden
  • enkele wetenswaardigheden
  • heel wat wetenswaardigheden

  Mensen die geen sportvisser waren wisten niets van de sportvisserij en hadden ook weinig kans om er iets meer van te weten te komen totdat Het Parool een halve pagina per week voor alle wetenswaardigheden van dit tijdverdrijf beschikbaar stelde.

  Betrekkelijke kleinigheden, H.J.A. Hofland,

  Tevens wordt ieder jaar een almanak uitgebracht waarin alle wetenswaardigheden van de vereniging zijn opgenomen.

  http://www.nonomes.nl/index2.htm

  Hij bracht haar allerlei wetenswaardigheden bij over de, naar zijn mening, ondergewaardeerde maar onuitputtelijke kunst van het fotograferen.

  De houdgreep, Joost Zwagerman,

  De kleur van het leven werd nog intenser omdat een van de rechercheurs die de zaak onderzochten elke maandagavond bij zijn ouders op bezoek kwam om tegen zijn vader te dammen, en allerlei wetenswaardigheden wist te vertellen.

  NRC,

  Enkele wetenswaardigheden over honingbijen en bijenteelt.

  http://www.anibijen.nl/

  Over die sociale zekerheid lekt vandaag in deze krant een rapport uit dat enkele wetenswaardigheden op een rijtje zet.

  De Standaard,

  Met de gids van Rik Uytterhoeven in de hand ontdekt de wandelaar daarbij heel wat wetenswaardigheden en anekdoten.

  De Standaard,

  Het geeft de geïnteresseerde leek enige basiskennis mee over de herkomst en de evolutie van het hiërogliefenschrift, de ontwikkeling van andere Egyptische schrijftalen, het verband tussen ons alfabet en de Egyptische hiërogliefen en nog heel wat wetenswaardigheden meer.

  De Standaard,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding