WiDi


WiDi 1.0

(neologisme)

(Engels) wireless display; draadloze techniek om een laptopscherm op de televisie te tonen
Eigenlijk onderdeel van de eigennaam Intel WiDi.

Semagram (extra betekenisinformatie)


WiDi…

is een techniek

      Algemene voorbeelden


      Na wifi, de draadloze netwerktechniek, krijgen nieuwe notebooks nu ook widi: een draadloze manier om het laptopscherm te tonen op tv. Beide technieken werken via dezelfde frequentie. Drie nieuwe laptops van Sony, Dell en Toshiba beschikken al over widi. Chipfabrikant Intel gebruikt de afkorting widi zelf niet, maar onder webloggers werd de vergelijking met wifi al snel gemeengoed. Intel noemt het zelf wireless display interface.

      BN/De Stem,

      Intel WiDi verbindt je pc draadloos met je tv [...]. Begin dit jaar kondigde Intel WiDi al aan maar vorige week heb ik een korte demo gezien van WiDi en het werkte opvallend simpel. Met één klik van de muis vond en verbond WiDi een laptop met een LCD-tv en verscheen de pc-desktop op de televisie.

      http://www.bright.nl/intel-widi-verbindt-je-pc-draadloos-met-je-tv,

      Wireless Display (afgekort tot WiDi) is een technologie van Intel om apparaten draadloos met displays te verbinden. Het zal je niet verbazen dat de technologie op WiFi gebaseerd is. Intel is niet de eerste die zich met het draadloos versturen van HD signalen heeft bezig gehouden. Zo is er al een draadloze USB standaard en UWB (Ultra Wide Band). Het nadeel daarvan is echter dat het nieuwe technieken zijn en praktijk weer een USB poort opeisen terwijl WiDi van bestaande WiFi hardware gebruik maakt.

      http://www.thegadgeteers.nl/2011/01/faq-widi-wireless-display/,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Etymologie


      Aard herkomst leenwoord
      Vroegste datering 2010
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal WiDi; widi
      Betekenis in brontaal idem
      Benoemingsmotief In de brontaal waarschijnlijk gevormd naar het voorbeeld van WiFi, wifi.