winterboek


winterboek 1.0

boek dat voor vermaak en tijdverdrijf in de wintermaanden een gevarieerde inhoud biedt van leesverhalen, puzzels, raadsels, grappen, wetenswaardigheden, activiteitentips enz.; boek met een bonte mengeling aan winterlectuur

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een winterboek…

is een boek

  • [Deel] bestaat uit leesverhalen, puzzels, raadsels, grappen, wetenswaardigheden, tips voor activiteiten enz.
  • [Functie] dient tot vermaak
  • [Tijd] wordt gelezen in de winter
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren samengesteld

Hoofdsemagram: boek


Algemene voorbeelden


Er is geen regio in Nederland die zich beter leent voor een Groot Winterboek dan de Veluwe. Dit prachtige gebied vol natuurschoon en nostalgie biedt vooral in de winter een sfeer zoals we die kennen van vroeger, met nog ongetemde bossen [...], mistige plassen en knapperende haardvuren om verhalen bij te vertellen. Dit doe-en-beleef-boek verzamelt inspirerende praktische tips, recepten, weetjes, uitjes en dingen om te doen om dat échte wintergevoel te krijgen. Van paardrijden in een klassieke Hubertusjacht (in Epe), tot jezelf warmrennen in de Midwintermarathon (in Apeldoorn); van het brouwen van je eigen winterse likeurtjes tot het kneden van de perfecte sneeuwbal.

http://www.bduboeken.nl/page/Home/Boeken-detail?mod%5BBDUBoekenWinkelModule%5D%5Bview%5D=details&mod%5BBDUBoekenWinkelModule%5D%5Bproduct_id%5D=1369

Als kind was ik bezeten van een soort boeken, dat men toen 'winterboeken' noemde: een bonte verzameling verhalen, gedichtjes, puzzeltjes en wetenswaardigheden.

Het principe van nieuwsgierigheid, Dick Hillenius,

Met het nieuwe Okki winterboek lach, lees en puzzel je de winter door! Vermaak je urenlang met moppen, raadsels, testjes, leesverhalen en puzzels. ● leuk voor de vakantie ● speciaal voor kinderen in groep 3 en 4 - 64 pagina's - paperback.

http://shop.blinkuitgevers.nl/okki-winterboek-2012.html,