wiskundedocent


wiskundedocent 1.0

docent die lesgeeft in het vak wiskunde; leraar wiskunde

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wiskundedocent…

is een docent; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Een docent wiskunde is iemand die lesgeeft in het vak wiskunde. Veelal werken wiskundedocenten in het voortgezet onderwijs, maar ook bij mbo's en andere onderwijsinstellingen zijn ze te vinden. Wat doet een docent wiskunde? De algemene taken van docenten staan beschreven op de functiepagina van de leraar. Voor docenten wiskunde geldt specifiek dat ze de leerlingen of studenten elementaire rekenvaardigheden bijbrengen, aangevuld met praktische, abstracte en toegepaste wiskunde en andere probleemoplossende strategieën.

      http://www.vacatures.nl/functie/docent-wiskunde/

      Met getrokken pistolen heeft de Nijmeegse politie gisteren twee leerlingen en een 53-jarige wiskundeleraar van scholengemeenschap Nijmegen-West aangehouden. Met een bivakmuts over het hoofd getrokken, twee geweren, een pistool en een kruisboog leek het drietal op het punt te staan de bank aan de overkant te overvallen. Maar het bleek een schoolproject [...]. Schooldirecteur A. Dam betreurt de gang van zaken. Hij erkent dat de bankmedewerkers net als de voorbijgangers van tevoren gewaarschuwd hadden moeten worden, maar benadrukt dat hij "in zijn maag zit" met mogelijke strafrechtelijke vervolging van de wiskundedocent en zijn twee leerlingen uit 3 HAVO.

      NRC,

      In Nederland is een groot tekort aan wiskundeleraren. Wiskundigen worden door het bedrijfsleven weggekaapt met hoge salarissen en betere loopbaanperspectieven [...]. In de eerste vier maanden van 2014 stonden er in totaal 298 vacatures open voor wiskundedocenten op scholen in het voortgezet onderwijs.

      http://www.nu.nl/binnenland/3763882/tekort-wiskundeleraren-in-nederland.html,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding