x-factor


x-factor 1.0

onbekende, moeilijk nader te omschrijven of te verklaren factor waardoor iemand of iets meer aantrekkingskracht, uitstraling en succes heeft dan iemand anders, meestal een concurrent, of iets anders; onverklaarbare uitstraling

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een x-factor…

is een factor; is een omstandigheid; is een zaak

      Hoofdsemagram: factor


      Algemene voorbeelden


      Mayday mayday! Uw tekst is af, maar mist de x-factor? En u hebt geen tijd voor degelijke copywriting? Vlug naar de Schrijfdokter-spoeddienst: vergrootglas, markeerstift en rode pen in de aanslag ... start!

      http://www.schrijf.be/schrijfdokter.htm

      1000 Sterren Stralen vindt Smits op dit moment het beste talentenjacht-programma [...]. Over de jury van 1000 Sterren Stralen is Smits positief: "Emile Hartkamp (juryvoorzitter) ziet het goed. Hij zegt net als ik dat het wel degelijk gaat om de x-factor. Verder geven ze ook goed aan wat er schort aan iemands kwaliteiten."

      http://www.popstarstherivals.org/index.php?p=ps-artikelen-algemeen

      Organisaties zijn constant op zoek naar de high potentials in hun gelederen. Waaraan zijn ze te herkennen en wat zijn hun x-factoren?

      http://www.overmanagement.nl//?m=professional&f=detail&id=43162

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • de x-factor hebben
      • een x-factor hebben

      Dony werd door velen de Nederlandse Paul Potts genoemd. Potts deed mee aan Britain's Got Talent. Net als Dony was Paul op het eerste oog niet meteen een verschijning waarvan men zegt, die heeft de x-factor. Totdat hij begint te zingen.

      http://www.volumebv.nl/dony-x-factor

      Etymologie


      Aard herkomst leenwoord
      Vroegste datering 2001
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal X factor
      Bijzonderheden X factor is ook de benaming van een van oorsprong Engels talentenjachtprogramma, dat vanaf 2006 ook in Nederland wordt uitgezonden.