zaalarts


zaalarts 1.0

arts, veelal een gediplomeerde basisarts of arts-assistent in opleiding, die onder verantwoordelijkheid van een arts-specialist instaat voor de dagelijkse medische zorg voor de patiënten op de verpleegafdeling

Semagram


Een zaalarts…

is een arts; is een persoon

 • [Plaats] werkt op een verpleegafdeling in een ziekenhuis
 • [Rang of hierarchische positie] is meestal een gediplomeerde basisarts of arts-assistent in opleiding in een medisch specialisme en werkt onder de verantwoordelijkheid van een geneesheer-specialist
 • [Activiteit of handeling] staat in voor de dagelijkse medische zorg voor de patiënten op de verpleegafdeling

  Hoofdsemagram: arts


  Algemene voorbeelden


  Zaalarts. Dit is meestal een arts-assistent, een afgestudeerd arts die nog niet gespecialiseerd is. De zaalarts doet de dagelijkse medische zorg op de verpleegafdeling. Hij doet elke dag de ronde en is dus het belangrijkste aanspreekpunt voor de patiënt.

  http://www.sfg.nl/smartsite.dws?id=2251

  Op de dag van opname wordt u door een gastvrouw of gastheer naar het dagverblijf van de afdeling gebracht [...]. Daarna komt er iemand van de verpleging bij u voor een opnamegesprek. In de loop van de dag komt er een co-assistent langs voor een medisch opnamegesprek. Tot slot zal de zaalarts u onderzoeken. Deze zaalarts bespreekt uw ziekteverschijnselen met uw behandelend specialist. Zij lichten u in over mogelijke oorzaken, onderzoeken en behandeling.

  http://www.erasmusmc.nl/neurochirurgie/patientenzorg/265958/,

  De zaalarts is verantwoordelijk voor de dagelijkse medische zorg en loopt elke dag visite. Het tijdstip kan per dag verschillend zijn. Dit is een goed moment om vragen te stellen. U kunt ook onder vier ogen met uw zaalarts spreken. Als u dit wilt laat dit dan weten aan de verpleegkundige.

  http://www.erasmusmc.nl/neurochirurgie/patientenzorg/265958/,

  De zaalartsen werken in wisselende diensten volgens een rooster, waardoor u tijdens uw opnamen ook met andere artsen te maken kunt krijgen. De zaalarts doet zijn/ haar werk onder verantwoordelijkheid van een supervisor.

  http://www.erasmusmc.nl/neurochirurgie/patientenzorg/265958/,

  Zaalarts Verloskunde & Gynaecologie [...]. Functiebeschrijving. We zoeken een basisarts om de uitdaging aan te gaan de spil te zijn tussen opgenomen patiënten, de verpleegkundigen, artsen en consulenten van andere afdelingen om de beste kwalitatief hoogstaande zorg te bieden zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen. * Adviseert en stelt diagnoses * Mogelijkheid tot wetenschappelijk onderzoek Functie-eisen. Afgeronde opleiding tot basisarts.

  http://www.academictransfer.com/employer/UMCR/vacancy/3005/lang/nl/,