zaterdags


zaterdags 1.0

op zaterdag plaatsvindend; op zaterdag verschijnend; ook: op iedere zaterdag plaatsvindend; op zaterdag gebruikelijk

Algemene voorbeelden


Wanneer je een vaste standplaats wenst op de zaterdagse markt dien je een aanvraag in met een aangetekend schrijven.

http://www.lier.be/content.jsp?objectid=1982,

Op school werd nergens zo naar uitgekeken als naar het zaterdagse voorleesuur.

Walter van den Broeck in De Morgen, Walter van den Broeck,

De Nachtwacht heeft het sterke vermoeden dat bij een voetbalwedstrijd in de Arena of bij een zaterdagse razzia in de PC Hooftstraat grotere hoeveelheden drugs worden aangetroffen dan in welke club dan ook.

Het Parool,

De zaterdagse bijeenkomsten gingen gepaard met een officiële opening en een sluiting.

Scouting; Kriep; Roodmerk; Mexico; Jozef; Het oog, Peter van Zeeland,

Soms bleef Katrien na een zaterdagse T-dansant twee uur met zo'n melkmuil in de wagen van diens vader zitten, 's nachts, vlak voor de huisdeur.

Het goddelijke monster, Tom Lanoye,

Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Luk Haekens kregen de radioprijs voor hun bijdragen aan het zaterdagse reportagemagazine Piazza.

De Standaard,

Tijdens de zaterdagse trainingen wordt in groepsverband gesproken over onderwerpen als de actuele ontwikkelingen in het reclamevak, consumentengedrag, nieuwe producten en opvallend goede of slechte campagnes.

http://www.bno.nl/theorie/opleidingen/033.html

De publieke omroepen, de ARD met zijn regionale dochters en het ZDF, zitten met het probleem dat zij na 20.00 uur geen reclame mogen uitzenden. Wat betekent dat zij zaterdagse en andere wedstrijden liefst op daarbij passende eerdere tijdstippen willen laten beginnen.

NRC,

Nog steeds speelt Eric in de fanfare van zijn woonplaats Hoensbroek, al moet hij de zaterdagse repetitie met grote regelmaat missen.

http://www.volumia.com/

Het Winkelhart. Terwijl heel Haarlem de zaterdagse boodschappen doet, hebben wij drie uur lange leuke radio in de aanbieding.

http://www.haarlem105.nl/radio.htm

Een lamme dag, sedert vanmorgen al. Als het niet zo zonnig was zou ze misschien zelfs gebroken hebben met de zaterdagse traditie en gewoonweg thuis gebleven zijn.

Emily Beyns, of Het heilig zwijgen. Dl. 1: Verwanten, Clem Schouwenaars,

Hij had nog anderhalf uur om zijn horoscoop bij Het Parool in te leveren voor het zaterdags bijvoegsel.

Rituelen, Cees Nooteboom,

zaterdags 2.0

op zaterdag; 's zaterdags; ook: op elke zaterdag
Vaak niet duidelijk te scheiden van de combinatie 's zaterdags, waarbij de genitiefbepaling 's kortheidshalve is weggelaten.

Algemene voorbeelden


Ik organiseer aanstaande 6 maart 2010 (zaterdags) in de avond een 'meeting'.

http://www.jeugdscheidsrechter.nl/forum/index.php?s=118a7459a7f1e4a6b69a410a0aa96961&showtopic=11095&pid=146111&st=0&#entry146111,

Het voortgezet onderwijs komt vrijdag aan bod via het unihockey [...], de basisschooljeugd heeft zich kunnen inschrijven voor een hockeyclinic, er is ruimte gemaakt voor de gehandicaptensport en zaterdags komen ruim 300 kinderen uit het hele noorden naar Hoogezand om daar ook me te doen aan clinics.

Dagblad van het Noorden,

Hij ging zaterdags niet naar huis met een tas vol was.

Gouden bergen, Herman Stevens,

Als haar vader zaterdags een bloemetje meebracht van de markt was haar moeder de koning te rijk.

Oprechter trouw, Henk Romijn Meijer,

Er zal hier zaterdags wel gedanst worden.

Hersenschimmen, J. Bernlef,

Zaterdags en zondags staat zij met boter en verse hoevemelk - "recht van de uier, mijnheer" - op de veemarkt in Anderlecht.

De Standaard,

In de schuur maakte ik geheimzinnige mengsels en papjes die ik aan de kook bracht op het oude gasstel waarop mijn vader zaterdags vis bakte.

Het pistool van de rekening, Jan Willem Holsbergen,

Het voetballen van Johan Cruijff was uiterst elitair: er waren maar heel weinigen die hem de bal konden afpakken. En de mensen die zaterdags en zondags de voetbaltribunes bevolken zijn ook al een elite: de meeste Nederlanders zitten dan, weer of geen weer, thuis.

Een dag uit het leven van de reuzenkoeskoes, Karel van het Reve,

In ieder geval liep ik zo lang rond, tot ik zeker wist dat moeder naar haar werkhuis was. Want ook zaterdags ging ze uit werken.

Twee vorstinnen en een vorst, R.J. Peskens,