zeevarende


zeevarende 1.0

iemand die voor zijn beroep werkzaam is in de zeevaart, hetzij op een handelsschip, vissersboot, hetzij bij de marine; iemand die beroepshalve op zee vaart; iemand met het beroep van zeeman

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een zeevarende…

is een zeeman; is een persoon

  • [Geheel] is lid van de bemanning van een handelsschip, vissersboot of marineschip
  • [Activiteit of handeling] vaart op zee

    Algemene voorbeelden


    Per twaalf zeevarenden heeft de rederij één man aan de wal.

    NRC,

    Het gaat hier om een hoofdwerktuigkundige aan boord van een zeegaand baggerschip, koopvaardijschip of een zeesleper en niet om hoofdwerktuigkundigen aan boord van marineschepen: zeevarenden op marineschepen dienen niet te voldoen aan STCW-95.

    www.serv.be/uitgaven/1505.pdf,

    Nederland kent door haar lange historie als belangrijke zeevarende natie al bijna anderhalve eeuw de traditie prijzen aan zeevarenden uit te reiken voor het beste scheepsjournaal.

    http://www.knmi.nl/voorl/nieuws/Persberichtonderscheidingzeevarenden.htm,

    De opleiding van zeevarenden wordt internationaal geregeld door de Internationale Maritieme Organisatie met de in 1995 herziene STCW conventie van Londen.

    http://watlab.lin.vlaanderen.be/

    In België zijn de scheepvaartbedrijven momenteel immers vrijgesteld van het betalen van werkgeversbijdragen en bedrijfsvoorheffing op de lonen van Belgische zeevarenden op Belgisch gevlagde schepen, en vrijgesteld van werkgeversbijdragen op de lonen van Belgische zeevarenden aan boord van Luxemburgs gevlagde schepen.

    http://www.brv.be/download/nota_nl.pdf